Богословське відділення / Студенти Богословського відділення відвідали з паломницькою поїздкою Кіровоградську єпархію,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Студенти Богословського відділення відвідали з паломницькою поїздкою Кіровоградську єпархію

З 23 по 26 листопада 2012 р. студенти Богословського відділення з благословення Його Високопреподобія доц. прот. Миколая Щербаня перебували на теренах Центральної України, а саме в Кіровоградській єпархії.

Паломники взяли участь в історичній події, що має вагоме значення не лише для Кіровоградщини, а й для всієї України. 24 листопада в с. Сорочанове Бобринецького р-ну Преосвященнійший Владика Кіровоградський і Голованівський Марк у співслужінні з обласним благочинним прот. Юрієм, духовенством єпархії, запалив чернечу лампаду молитви освяченням домового храму на честь пророка Єлисея в монастирі св. Федора Студита. Святкування історичної події з настоятелем монастиря ієромонахом Феоктистом (Майстренком) і братією розділили представники влади, а також багаточисельні миряни та ктитори.

dsc09168_500

Божественну літургію прикрасили співом студенти-теологи. Закінчилося святкування уставним многоліттям і святковою трапезою.

У другій половині дня на запрошення влади єпископ Марк у співслужінні з духовенством єпархії відслужив заупокійну панахиду ,,за всіх голодом заморених співвітчизників наших”. Страшна подія 1932 - 1933 рр. стала скорботною сторінкою української історії, коли, за словами Його Преосвященства, ,,на найкращих чорноземах Європи трударі-хлібороби змушені були помирати від голоду”.

dsc09197_500

dsc09201_500

Свічки пам’яті разом із Владикою та духовенством до меморіального пам’ятника жертв голодомору поставили також студенти Богословського відділення. Зворушливі слова проповіді Його Преосвященства не залишили байдужими нікого, хто вболіває за долею нашої держави.

25 листопада на запрошення настоятеля храму св. Олексія, чоловіка Божого, з Архипастирським візитом Преосвященнійший єпископ Марк у супроводі студентів-теологів відвідав смт Балахівку Петровського р-ну, де під час Божественної літургії звершив дияконську хіротонію.  У своєму пастирському слові Владика звернув увагу на стосунки між ближніми, ставленні один до одного та любові до ворогів. На сам кінець громада смт. Балахівка привітала Владику з днем народження і побажала довгих років служіння на Христовій ниві.

dsc09225_500

dsc09188_500

По завершенні урочистостей екскурсію по місту, під час якої паломники відвідали головні архітектурні пам"ятки Кіровограда, провів диякон Іван Шубин, випускник Богослоського відділення 2011 року.

Паломницькі відвідини студентів Богословського відділення святинь Кіровоградщини завершилось мудрим повчальним словом і благословенням Його Преосвященства Владики Марка, єпископа Кіровоградського та Голованівського. Із вдячністю за теплий прийом та масою вражень студенти-богослови попрямували до своєї Альмаматері.


Підготував

студент 5 курсу Микола Федорук


Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2012-11-28
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 917

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.