Богословське відділення / Завідувач Богословського відділення взяв участь в урочистостях з нагоди 85-ліття Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Завідувач Богословського відділення взяв участь в урочистостях з нагоди 85-ліття Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета

23 січня 2014 р. завідувач Богословського відділення доц., прот. Микола Щербань взяв участь в урочистостях з нагоди 85-ліття Святійшого Патріарха Філарета. З нагоди ювілею було утворено організаційний комітет на чолі з патріаршим намісником митрополитом Епіфанієм. Планувалося, що окрім спільного богослужіння, у Національній філармонії відбудуться урочиста Академія, концерт і прийняття. Однак у зв’язку із загостренням суспільно-політичної кризи в Україні Патріарх Філарет вирішив, що проведення урочистостей в такий час буде недоречним і благословив скасувати їх. Також Патріарх попросив не вручати йому нагороди, в тому числі орден святого апостола Іоана Богослова за номером один, який Священний Синод просив прийняти його від імені посвноти Церкви на знак поваги і з нагоди ювілею.

Вранці 23 січня у Володимирському кафедральному соборі Києва Патріарх Філарет у співслужінні єпископату і духовенства Київського Патріархату звершив Божественну літургію, під час якої також підносилися особливі прохання про мир в Україні та подолання ворожнечі.

dscn0494_500

dsc_0021_500

dsc_0023_500

dsc_0031_500

dsc_0049_500

dscn0504_500

dsc_0080_500

dsc_0090_500

dsc_0097_500

dsc_0109_500

На запричасному стиху з благословення Предстоятеля проповідь виголосив секретар Священного Синоду архієпсикоп Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

dsc_0120_500

Наприкінці літургії було відслужено молебень за мир і припинення ворожнечі в Україні, під час якого також підносилися подячні прохання з нагоди ювілею Патріарха. Завершився молебень молитвою за Україну (див. відео), яку Святійший Владика виголошував зі сльозами в голосі.

dsc_0134_500

Після відпусту від імені єпископату, духовенства, чернецтва і мирян Київського Патріархату патріарший намісник митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній оголосив Вітальну адресу Священного Синоду.

dsc_0143_500

dsc_0161_500

Завершилося богослужіння уставним многоліттям, яке співав весь храм. Також від численного духовенства і мирян Патріарх приймав вітання і добрі побажання, а для представників ЗМІ дав брифінг.

dsc_0125_500

Поздоровлення Предстоятелю продовжилмися у Патріаршій резиденції. Ювіляра привітали представники державної влади та опозиції, політичні та громадські діячі, духовенство Київської єпархії, працівники Патріархії, посли іноземних держав, інші поважні гості. На адресу Святійшого Владики надійшли також численні письмові привітання з України та з-закордону. До вечора Патріарх Філарет приймав бажаючих поздоровити його, кожен з яких отримував від ювіляра пам'ятний дарунок - книгу "Незламний будівничий Української Церкви".

dsc_0051_500

dsc_0101_500

За матеріалами Cerkva.info


Версія для друку
Автор: zan-lu
Дата створення: 2014-01-25
Рубрика: Загальноцерковні новини
Перегляди: 918

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.