Богословське відділення / Делегація Богословського відділення прийняла участь у святкуваннях з нагоди Дня Незалежності України у м. Кимполунг та м. Сучава (Румунія),
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Делегація Богословського відділення прийняла участь у святкуваннях з нагоди Дня Незалежності України у м. Кимполунг та м. Сучава (Румунія)

23-24 серпня 2014 року делегація Богословського відділення, на запрошення Союзу Українців Румунії, прийняла участь у святкуваннях з нагоди Дня Незалежності України. До складу делегації увійшли завідувач відділення прот. Микола Щербань та вокальний ансамбль відділення «Менестрель» під керівництвом дияк. Ігоря Луцана.

23 серпня 2014 року делегація відділення була присутня на урочистостях з нагоди Дня Незалежності України, які були організовані Союзом Українців Румунії, в м. Кимполунг. Святкування розпочались з урочистої ходи представників різних національних меншин, які були запрошені на ХХІ-й етнофестиваль «Convieţurii» («Співжиття»). Урочисту ходу очолили прімар (міський голова) м. Кимполунг та Генеральний консул України в м. Сучава п. Василь Боєчко.

dscn3952_500

dscn3941_500

dscn4001_500

Святкування продовжились у Будинку культури м. Кимполунг. У етнофестивалі прийняли участь десять самодіяльних колективів, кожен з яких представив три вокальні чи танцювальні номери. Свій вокальний номер високоповажній публіці представив і вокальний ансамбль "Менестрель".

dscn4108_500 

Високий рівень виконання вокальним ансамблем «Менестрель» було відзначено дипломом, який вручив голова Союзу Українців Румунії Бореслав Петращук.

 24 серпня 2014 року, в сам День Незалежності України, святкування, з огляду на складку ситуацію в нашій країні, проводилися у вигляді святкового богослужіння. Святкове богослужіння відбувалося у храмі Святих апостолів Петра і Павла м. Сучави. За богослужінням було піднесено особливі молитовні прохання за мир в Україні, а також за спокій душ загиблих під час подій Євромайдану та українських воїнів, які загинули на Сході України.

 

 

 

За богослужінням молився Генеральний консул України в м. Сучава п. Василь Боєчко, су-прімар (заступник міського голови) м. Сучава, голова Союзу Українців Румунії Бореслав Петращук, а також запрошені гості. За богослужінням співав вокальний ансамбль богословського відділення «Менестрель».

dscn4165_500

dscn4162_500

По завершенні богослужіння до присутніх звернувся прот. Микола Щербань. У своєму слові отець-завідувач сказав: «… зараз молода Українська Держава переживає чи не найскладніший період своєї історії, адже жертвами війни, яка зараз триває на Сході України, окрім військових, стають мирні жителі, наші співвітчизники… ми сьогодні молимося до Всемилостивого Бога, щоб Він подав нам такий бажаний мир … ми молимося нині за упокій душ загиблих і молимося за їхніх рідних та близьких, які нині перебувають у біді та скорботі… В цей важкий час ми по-особливому цінуємо моральну та молитовну підтримку дружнього румунського народу та всієї світової спільноти… »

 

 dscn4226_500

Цього ж дня у приміщенні Генерального Консульства України в м. Сучава відбулася зустріч завідувача відділення прот. Микола Щербаня із Генеральним консулом України в м. Сучава п. Василем Боєчком.

 dscn4245_500

Під час зустрічі п. Генеральний консул подякував отцю-завідувачу та вокальному ансамблю «Менестрель» за участь в урочистостях з нагоди Дня Незалежності України та вказав на важливість для Української Держави розвитку культурних і освітніх зв’язків із країнами членами Європейського Союзу. Водночас, пан Генеральний консул побажав нових звершень та успіхів у всіх починаннях студентському та викладацькому колективу філософсько-теологічного факультету.

Цього ж дня делегація відділення повернулася до Чернівців.

Прес-служба

Богословського відділення


Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2015-03-23
Рубрика: Загальноцерковні новини
Перегляди: 1178

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.