Богословське відділення / Урочиста академія з нагоди 21-ої річниці з часу відродження філософсько-теологічного факультету,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Урочиста академія з нагоди 21-ої річниці з часу відродження філософсько-теологічного факультету

14 жовтня 2014 року в Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася урочиста Академія з нагоди 21-ї річниці з часу відродження філософсько-теологічного факультету.

Відкриття – виконання Державного Гімну України – нагадало всім присутнім, що саме з національного самоусвідомлення починається рух вперед, а також молитви за Україну – ,,Боже, Великий, Єдиний”, яка прозвучала у виконанні хору Богословського відділення КПБА (регент – диякон Ігор Луцан). Хвилиною мовчання вшановано пам’ять полеглих у боях воїнів та добровольців – славних Героїв України, після чого, в пам’ять про вічних героїв, вокальний ансамбль ,,Менестрель” виконав пісню ,,Гей, пливе кача”. Під мінорний спів пісні студент 3-го курсу Володимир Черепюк продекламував вірш ,,Мамо, не плач”.

jolp5tncreu_500_01

,,Без минулого немає майбутнього! Все, чим пишається наш факультет – це спільне досягнення його великого і злагодженого колективу, колективу викладачів і студентів – всіх тих, хто працював і працює на його розвиток та утвердження. Для нас сьогодні подвійне, а то й потрійне свято, адже святкування Дня факультету припадає на велике християнське свято – Покрови Пресвятої Богородиці. Ще з часів князя Ярослава Мудрого, який увірив Русь-Україну та її народ під Покров Божої Матері, ми відчуваємо її заступництво. Так було в часи козацтва, в часи Української повстанської армії, так є й сьогодні." - ведучі.

ltbimkvvzm_500_01

Першим, з вітальним словом до студентів, викладачів, співробітників факультету та гостей звернувся декан філософсько-теологічного факультету професор, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України – Балух Василь Олексійович, який розповів про унікальність та специфіку факультету, а також його наукові здобутки. Василь Олексійович відзначив високу активність та мобільність факультету, розвиток кожної із спеціальностей кафедр та високий рівень наукової, навчально-методичної та громадської роботи професорсько-викладацького складу факультету. Окрім цього, декан побажав факультету завжди бути одним із кращих в Університеті і в Україні.

ftf_2_500

Зі щирими вітаннями та побажаннями для факультету виступив ректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича професор Мельничук Степан Васильович.

_lvxlaxpemy_500_01

Науковий рівень професорсько-викладацького колективу факультету відзначено грамотами, а саме:

– за активну наукову, навчально-методичну і громадську роботу та з нагоди Дня філософсько-теологічного факультету, університетськими грамотами нагороджені:

–       Каралаш Наталія Григорівна;

–       Гутковська Ірина Василівна;

–       та Руснак Ігор Геннадійович.

ktygvmys3gg_500

– за активну наукову, навчально-методичну і громадську роботу та з нагоди Дня факультету, факультетськими грамотами нагороджені:

колишній викладач філософсько-теологічного факультету, кандидат філософських наук, доцент

Володимир Юхимович Лешан;

–       Луцан Ігор Васильович;

–       Остринська Людмила Михайлівна;

–       та Бочулинський Сергій Степанович.

За успіхи у навчанні, культурно-просвітницькій, громадській та організаційній роботі, нагороджені такі студенти факультету:

–       Дронь Наталія;

–       Крижанівська Ірина;

–       Міськів Юрій;

–        та Сербін Марія-Катерина.

З нагоди 21-ї річниці з часу відродження філософсько-теологічного факультету деканат відзначив низку кращих студентів факультету за високі досягнення у навчанні та активну участь у громадському житті факультету із занесенням їх на дошку пошани. Згідно розпорядження по філософсько-теологічному факультеті, №71 від 10 жовтня 2014 року на дошку пошани занесені такі студенти:

–       Лазоревич Ірина;

–       Дронь Наталія;

–       Бойченко Олена;

–       Хоміч Надія;

–       Плонська Наталія;

–       Гладкова Мілена;

–       Мосін Христина;

–       Крижанівська Ірина;

–       Легоняк Христина;

–       Колісник Юлія.

–       Солоненко Олександр;

–       Костенюк Андрій;

–       Міськів Юрій;

–       Куцак Іван;

–       Куцак Тарас;

–       Волощук Анатолій;

–       Бабіченко Дмитро;

–       та Старіков Павло.

Концертна програма була насичена багатьма вокально-хоровими та сольними, творчими та інструментальними номерами, які приємно здивували глядачів. Вперше, свій рідний факультет привітали першокурсники, які продемонстрували вокальні та інструментальні номери, декламування віршів.

9t5xr5g9pea_500_01

ip1nxqvyo3u_500

ozel2elbkqu_500_01

ejdpr7wxw_k_500_01

keyfmweuw_w_500_01

0mtyjdy8tv8_500_01

jm_enktk5ti_500_01

dk29nqfhjoc_500

ho5n2mjnk5a_500

8zfjvirtgti_500_01

oyccodqdgvo_500_01

Цьогорічна програма святкування – Дня факультету включала в себе ряд просвітницьких, громадських, культурно-мистецьких та спортивно-масових заходів. Згідно з традицією, яка склалася впродовж багатьох років на нашому факультеті в день святкування серед студентів був проведений конкурс на кращу стінгазету-привітання до річниці нашого рідного факультету. Перемогу здобула 103 група, спеціальності ,,Богослов’я”.

vust_4_500

vust_2_500

vust_3_500

vust_1_500

Також в рамках святкування 21-ї річниці з часу відродження філософсько-теологічного факультету був проведений конкурс на кращу композицію з квітів, яка має назву ,,Коли рай палає”. Ідейний натхненник – доцент кафедри культурології, релігієзнавства та теології Шкрібляк Микола Васильович. За результатами конкурсу квіткова композиція богословського відділення зайняла І місце. Підкреслимо, що студенти запропонували надзвичайно промовисту назву своєї композиції – ,,УКРАЇНА В ОГНІ. Друге місце посів колектив викладачів і студентів кафедри культурології, релігієзнавства та теології, а третє місце зайняв колектив викладачів і студентів кафедри соціології.

dscn4554_500_500

1413278679_teo_4_01

1413278672_teo_5_01

1413278630_teo_3_01

vust_6_500

dscn4551_500_500

dscn4546_500_500

8zkwtam8gta_500

37mxknfncsq_500_01

c3fe3qciwc_500_01

f257ba0yhaw_500_01

ofxyck9kn0_500

xxzothffeio_500

fzeqp7xm9k_500

Варто вказати й на те, що науковий рівень студентів оцінено деканатом факультету та було відзначено грамотами за активну участь у студентській науковій роботі та з нагоди Дня філософсько-теологічного факультету, а саме:

–       Кушнір Оксану;

–       Ткачук Лесю;

–       дияк. Володимира Петрука;

–       Федоренко Ганну;

–       Мельничук Наталію;

–       Мельничук Анастасію;

–       Легоняк Христину;

–       та Грушецьку Ірину.

За результатами щорічного огляду-конкурсу на кращу кімнату у гуртожитку, присвяченому черговій річниці з Дня відродження філософсько-теологічного факультету, перемогу в конкурсі ,,Гуртожиток – наш дім, а ми в ньому – господарі” здобули студенти трьох кімнат.

Третє місце здобували студенти 518 кімнати, староста – Колотило Тетяна.

Друге місце в цьому конкурсі посіли студенти 505 кімнати, староста – Цюпер Уляна.

А перше місце у конкурсі на кращу кімнату у гуртожитку, присвяченому черговій річниці з Дня відродження філософсько-теологічного факультету вибороли студенти 514 кімнати, староста – Міськів Юрій.

За участь у підготовці до проведення щорічного огляду-конкурсу на кращу кімнату у гуртожитку, присвяченому черговій річниці з Дня відродження філософсько-теологічного факультету, подякою нагороджений староста поверху у гуртожитку №6 Куцак Іван.

hqposhnoyj0_500

 fpymoeg4bc4_500

Святкова концертна програма закінчилася Гімном факультету, у виконанні вокального ансамблю Богословського відділення ,,Менестрель”.

_yc4abjjoma_500

d4gvw_k97ki_500

Концертну програму вели: Ірина Лазоревич – студентка 5-го курсу, спеціальності ,,Релігієзнавство”, голова профбюро філософсько-теологічного факультету; Куцак Іван – студент 3-го курсу, спеціальності ,,Богослов’я”, староста поверху гуртожитку №6 ЧНУ ім.Ю.Федьковича і Куцак Тарас – студент 3-го курсу, спеціальності ,,Богослов’я”.

wt_smdmvas8_500

Тож, вітаємо професорсько-викладацький колектив філософсько-теологічного факультету із 21-ю річницею з часу відродження і бажаємо Божого благословення, творчого натхнення, успіхів і високих наукових досягнень та здобутків!

n5rhncst68_500

 

З Днем народження, рідний факультете!

 

Прес-служба

Богословського відділення 

ДИВИТИСЯ ВСІ ФОТОГРАФІЇ

Інші джерела: ЧНУ, ФТФ

 


Версія для друку
Автор: zan-lu
Дата створення: 2014-10-16
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 2367

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.