Богословське відділення / Актовий день Львівської православної богословської академії,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Актовий день Львівської православної богословської академії

26 листопада 2014 року Львівська православна богословська академія черговий раз відзначила Актовий день на честь свого небесного покровителя – святителя Іоана Золотоустого.

У сам день свята Владика Митрополит очолив Божественну літургію та Молебень до святителя Іоана Золотоустого. Владиці митрополиту співслужили ректор ЛПБА прот. Ярослав Ощудляк, єпархіальний благочинний прот. Володимир Бачинський, проректор ЛПБА прот. Михайї Сивак, львівський благочинний, духівник ЛПБА прот. Ярослав Дуда, благочинний академічного храму свящ. Назарій Лозинський, викладачі Академії та гості: ректор Рівненської духовної семінарії прот. Віталій Лотоцький, проректор РДС прот. Тарас Волянюк, викладач Київської православної богословської академії свящ. Роман Маланяк, старший інспектор Волинської православної богословської академії прот. Петро Стеблина, проректор з виховної роботи Івано-Франківського богословського інституту ігумен Феогност, викладач Дніпропетровської духовної семінарії свящ. Сергій Нарольський, інспектор ДДС дияк. Юрій Пелех, викладач богословського відділення КПБА при Чернівецькому національному університеті ім. Юрія Федьковича дияк. Ігор Луцан, а також випускники ЛПБА 2004 року, що святкували 10-ліття закінчення Духовної Школи.

dsc_0106_500_01

dsc_0104_500

dsc_0108_500

dsc_0109_500_02

dsc_0111_500

dsc_0113_500

dsc_0115_500

dsc_0117_500

dsc_0123_500

dsc_0125_500_01

dsc_0127_500

На запричасному проповідь про життєвий шлях і подвиг святителя Іоана Золотоустого виголосив студент 6 курсу ЛПБА Олег Костів.

Після Літургії повчальне слово на основі житія великого вселенського святителя виголосив Високопреосвященніший митрополит Димитрій.

Після богослужіння, яке завершилось Молебнем та уставними многоліттями, відбулося урочисте засідання в актовій залі Академії.

0_500

Зі вступним словом до присутніх звернувся ректор Академії прот. Ярослав Ощудляк, який зосередив увагу на необхідності втілення у життя усіх істин та знань, які студенти здобувають під час навчання. Адже пастирство є вінцем духовної освіти і усі здобутки повинні бути не просто особистим надбанням, а мають виявлятися у служінні Богові та людям. Наостанок свого виступу ректор підбив підсумки річної праці духовної школи та подякував всім, хто долучався і досі долучається до наукового та духовного росту Академії.

Також отець-ректор презентував нові видання: черговий випуск збірника матеріалів VII Міжнародної наукової конференції, що пройшла у Львівській православній богословській академії 24 листопада та журнал ,,Спудей” – Київської православної богословської академії.

19_500

Після виступу ректора і наукової доповіді викладача ЛПБА, до вітально слова були запрошені всі представники духовних шкіл. З благословення завідувача Богословського відділення доц., прот. Миколи Щербаня, Чернівецьку духовну школу представляв викладач відділення – дияк. Ігор Луцан. Вітаючи викладачів та студентів Львівської православної богословської академії з Актовим днем, отець-диякон наголосив зокрема, що сьогодні православна богословська наука отримує чимало ідейних та ідеологічних викликів від сучасного секуляризованого світу і дати чітку та рішучу відповідь на них – це не лише можливість, – це, перш за все, – вимога самого часу. Також додав, що в ці бурхливі події новітньої історії нашої Держави необхідно мобілізувати всі духовні сили, щоб протистояти ворожнечі й жорстокості, яку сіє поміж нами диявол. ,,Переконаний, – підкреслює викладач відділення, – що високий професіоналізм та науковий рівень професорсько-викладацького складу в поєднанні із глибоким духовним життям самої Академії є найкращою запорукою виховання справжніх патріотів нашої Батьківщини та підготовки достойних пастирів Церкви Христової”.

dsc_0136_500_01

dsc_0138_500

Гості подарували для Академії пам’ятні подарунки.

Наостанок до присутніх звернувся митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, який наголосив у своєму слові, що ми живемо в особливий час, коли Церква відіграє у суспільстві надзвичайну роль, бо бере участь у боротьбі Українського народу із ворогом. І основна її боротьба – це молитва. Тому усі, а особливо викладачі та студенти Духовних шкіл мають підносити свої гарячі молитві до Престолу Божого. Також Владика митрополит нагородив благочинного академічного храму свящ. Назарія Лозинського благословенною грамотою за працю у відновленні вівтаря, а також похвальними листами були відзначені кращі студенти Академії за відмінне навчання і добру поведінку.

82_500

102_500

Завершились урочистості виступом академічного хору під керівництвом регента академічного хоруКобилецької Любові Володимирівни.

122_500

Після урочистого акту, святкування продовжились у трапезній ЛПБА.

Пам'ятні світлини Актового дня ЛПБА.

dsc_0134_500_01

10150695_1509459515970619_2606168964054010101_n_500

Прес-служба

Богословського відділення


Версія для друку
Автор: zan-lu
Дата створення: 2014-11-27
Рубрика: Загальноцерковні новини
Перегляди: 1499

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.