Богословське відділення / ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ Митрополита Переяслав-Хмельницького і Білоцерківського Епіфанія, ректора КПБА,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ Митрополита Переяслав-Хмельницького і Білоцерківського Епіфанія, ректора КПБА
ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ
митрополита Переяслав-Хмельницького і Білоцерківського Епіфанія
боголюбивим пастирям, чесному чернецтву та всім вірним
Переяслав-Хмельницької єпархії
Української Православної Церкви Київського Патріархату
 
Дорогі браття і сестри!
ХРИСТОС ВОСКРЕС!

 

«Нині все сповнилося світлом,
небо і земля, і глибини підземні;
нехай же святкує все творіння Христове Воскресіння»
(тропар 3-ої пісні пасхального канону)
 

Poslannia 2015-1Таким піснеспівом Свята Церква свідчить нам про те, що Воскресіння Господа і Спасителя нашого Ісуса Христа – це свято зі свят, чудо із чудес, яке принесло невимовну радість як для світу невидимого – ангельського, так і для світу видимого – матеріального. Немає у Христовій Церкві більшого свята, немає й у світі більшої радості, аніж радість у воскреслому Господеві. Немає, здається, іншого часу в нашому житті, аби духовна радість так наповнювала кожного із нас, як у день Світлого Христового Воскресіння.

Від світанку, коли воскрес Спаситель, минуло вже майже дві тисячі років, однак радість Його воскресіння не потьмарилась і до сьогодні. Радісна звістка – «Христос воскрес!» – як тоді, так і сьогодні проникає у наше єство, освітлює серце любов’ю, піднімає на молитву, дає благодатну життєву силу, допомагає відчути неземну радість.

З цього приводу піднесено промовляє святитель Григорій Богослов: «Нині спасіння світу – видимого і невидимого! Христос воскрес із мертвих – устаньте і ви з Ним; Христос у славі Своїй – і ви приходьте; Христос із гробу – звільняйтесь від тенет гріха; відкриваються врата пекла, знищується смерть, руйнується древній Адам, постає Новий: бо хто у Христі, той нове створіння (2 Кор. 5: 17).

Воскресіння Христове – наріжний камінь християнства, без якого воно не може існувати. Для нас, православних християн, воскресіння Христове – зміст нашого життя і надія на наше воскресіння та на життя вічне, адже безсмертя для християнина починається на землі, а продовжується на небі. Наше перебування з Богом і віра в наше воскресіння – основа нашого блаженства тут, на землі, і там, у вічності: «Коли ж ми померли з Христом, то віруємо, що й житимемо з Ним, знаючи, що Христос, воскреснувши з мертвих, вже не вмирає: смерть уже Ним не володіє» (Рим. 6: 8 – 9).

Кожен, хто бажає прийняти божественний дар любові, повинен очистити душу і серце від скверни і гріха, адже цей «величний і святий день» сповіщає початок блаженного життя, яке приготоване на небесах для тих, хто любить Господа та отримає нагороду у «невечірній день Царства Христового».

Пам’ятаючи, що Христос – утвердження та укріплення нашої віри, намагаймося жити та керуватись тільки вірою. Пам’ятаючи, що воскресіння Христове – зміцнення нашої надії, живімо в надії на майбутнє воскресіння. Тоді всі наші труднощі і скорботи не будуть марними, адже вестимуть нас у Царство Небесне і життя вічне.

Воскресіння Христове – торжество нашої християнської любові. Одягнімось же у добродійство любові, принесімо плоди любові. Цим ми покажемо, що ми справжні послідовники Христа, Який через повноту Своєї любові прийшов у світ і постраждав за нас. «З того знатимуть усі, що ви Мої ученики, якщо будете мати любов між собою» (Ін. 13: 35), – говорить Спаситель. Нехай же це радісне свято Воскресіння Христового стане для кожного із нас справді святом радості й любові, миру і благоденства, святом перемоги життя над смертю.

Всечесні пастирі, чернецтво, дорогі браття і сестри! Сердечно вітаю вас із величним святом Воскресіння Христового і бажаю, щоб цей день став для всіх нас днем справжньої радості.

Нехай же світло Христового Воскресіння наповнить наші серця любов’ю і миром, прожене дух злоби і розбрату, і вселить любов до своєї Вітчизни.

Нехай Всемилостивий Господь оновить і зміцнить наші духовні сили у творенні добрих справ задля подолання всіх труднощів сьогодення, в надії, що прийде час, коли ми почуємо заклик Божественного Спасителя: «Прийдіть, благословенні Отця Мого, унаслідуйте Царство, уготоване вам від створення світу» (Мф. 25: 34).

 

ВОІСТИНУ ХРИСТОС ВОСКРЕС!

ЕПІФАНІЙ,

митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський,
Патріарший намісник
Пасха Христова 2015 рік
 



Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2015-04-12
Рубрика: Загальноцерковні новини
Перегляди: 663

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.