Богословське відділення / Учасники хору Богословського відділення взяли участь в освяченні храму на честь Покрови Пресвятої Богородиці,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Учасники хору Богословського відділення взяли участь в освяченні храму на честь Покрови Пресвятої Богородиці

4 жовтня 2015 року в селі Софіївка Первомайського району Миколаївської області було освячено храм на честь Покрови Пресвятої Богородиці.

img_20150827_104359_500

З благословення завідувача Богословського відділення доц., прот. Миколи Щербаня чин освячення храму супроводжував квартет відділення КПБА при філософсько-теологічному факультеті ЧНУ ім. Ю. Федьковича під керівництвом дияк. Ігоря Луцана. Милозвучність пісень додала вірянам святкового настрою на весь день.

Цей сонячний день для жителів села Софіївка став особливим, адже саме цього року релігійна громада, за багато десятків років, відзначає своє Престольне свято не в тимчасовому, а в новозбудованому храмі, будівництво якого тривало 2 роки.

З нагоди свята у храмі були звершені уставні богослужіння.

Напередодні, 3 жовтня, ввечері настоятель храму свящ. Володимир Головчак відслужив всенічне бдіння з літією та полієлеєм.

За вечірнім богослужінням була звершена Літія, під час якої відбулося благословення хлібів, пшениці, вина та єлею.

cam04881_500

cam04879_500

Під час полієлею отець Володимир помазав вірян освяченою оливою.

cam04882_500

cam04885_500

cam04887_500

4 жовтня Митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир відвідав село Софіївку.

На подвір'ї храму Високопреосвященнійшого Владику зустріли парафіяни. Вони піднесли Митрополиту коровай та запросили його освятити храм.

За чином освячення та Божественною літургією Його Високопреосвященству співслужили: настоятель громади свящ. Володимир Головчак, духовенство Первомайського благочиння та духовенство Миколаївської єпархії.

34_500

35_500

16_500_01

17_500_01

22_500_01

23_500

24_500

3_500_06

4_500_05

5_500_02

6_500_02

Під час малого входу Високопреосвященнійший Митрополит Володимир нагородив настоятеля храму правом носіння жовтого хреста.

За богослужінням багато вірян храму причастилися Святих Христових Таїн.

Після Літургії до вірян храму звернувся владика Володимир. Надихаюча проповідь Митрополита про яскравий приклад життя Пресвятої Богородиці, нагадало кожному, зокрема, про важливість любові, смирення, жертовності та поєднання почутої Євангельської науки з праведним виконанням Слова Божого.

З особливими словами вдячності до присутніх звернувся й отець настоятель, який висловив щиру вдячність усім парафіянам, хто власною щоденною наполегливою працею багато потрудився й нині наполегливо працює біля храму.

За поданням Митрополита Володимира від імені Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, родича отця настоятеля Мордуха Володимира було нагороджено орденом свт. Миколая Мир Лікійського Чудотворця - за сприяння у будівництві храму.

12_500_02

11_500_01

Святкове богослужіння завершилося уставним многоліттям.

На закінчення святкового богослужіння відбувся хресний хід, окроплення вірних святою водою та спільною пам’ятною світлиною.

14_500_02

Опісля настоятель храму ще раз звернувся до присутніх вірян зі словами привітання і запевнив, що продовжуватиме і надалі сіяти зерно добра серед парафіян і робитиме все, щоб вірні мали можливість навчатись тут мудрості та любові Божої задля спасіння душ. Також отець Володимир побажав усім міцного здоров’я, терпіння, мудрості, любові та Божого благословення, а дітям слухняності, вдячності та поваги до батьків.

Далі за матеріалами: pervomaisk.info

Цього ж дня у районному центрі – Первомайську зроблено перший крок для будівництва першої у місті церкви Київського патріархату. Відбулося освячення землі, на якій зведуть храм святого Михаїла. Чин закладення Хреста також звершив Митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир.

18_500

19_500_01

Як розповів отець Володимир, настоятель майбутнього храму, саме численні звернення прихожан спонукали його взятися за покладання церкви у Первомайську:

– Я згодився, бо я для того і покликаний для того щоб будувати, творити. Я залюбки погодився, хоча і знаю що це будуть великі випробування, великі спотикальні камені інших людей, але з милістю Божою ми дійдемо кінцевої мети.

На місці, де будуватиметься храм, ще недавно був пустир. Але, за короткий час, спільними зусиллями священнослужителів, громади та меценатів вже сьогодні тут здійснюється перший релігійний чин. Це результат небайдужості багатьох людей, які відгукнулися на прохання допомогти церкві, розповідає отець Володимир. Одним з перших став народний депутат Аркадій Корнацький, який надав техніку для очищення пустиря, та вивезення сміття.
Освячення хреста на місці майбутнього храму не обійшли своєю увагою і представники міської громади. Катерина Коровкіна разом з родиною вже більше року є прихожанами церкви Київського патріархату. Раніше, розповідає, не розрізняли різниці між релігійними течіями. Але в світлі останніх подій віддає перевагу саме Київському патріархату. І таких людей у Первомайську багато, переконана жінка:

– Я знаю людей, які будуть приходити до храмів Київського патріархату. І знаю тих, які негативно відносяться, можливо не до храмів, а до деяких священників Московського патріархату, які ведуть недоречну пропаганду на території України на даний час.

Серед присутніх на освяченні Хреста кандидат на посаду міського голови Дмитро Малішевський. До церкви, говорить, ходить за покликом душі. А сьогодні не зміг стояти осторонь знакової для міста події, оскільки у жителів Первомайська з’являється ключове право вибору, яке стоїть в основі розвитку суспільства:

– Якщо люди оберуть мене на цю посаду, я буду завжди стояти на стороні закону. На стороні того, що жителі міста самі будуть приймати рішення що робити, що будувати, як жити. При злагодженій думці і рішеннях людей в нашому місті все буде добре. І в місті буде спокій, порядок.

Скільки пройде часу з моменту закладання хреста до зведення храму, настоятель прогнозувати не береться. Однак, за бажання громади, на освяченому місці вже можуть відбуватися молебні, освячення води та інші релігійні обряди українською мовою, підкреслив Митрополит Володимир.

– Наш український народ має право молитися на рідній мові. Як і всі інші народи – молдовани, грузини, японці. Європа вся молиться на своїй рідній мові, для того щоб краще розуміти те, чого навчає нас Господь. І тому Господь в п’ятдесятий день після Воскресіння зіслав Духа Господнього на апостолів. І вони отримали Дар мов, які в той час були. Тому й наш народ має це право молитися, бо хто заперечує цьому, той іде проти Духа Святого.

20_500

 

Прес-служба

Богословського відділення


Версія для друку
Автор: fmykolaj
Дата створення: 2015-10-09
Рубрика: Загальноцерковні новини
Перегляди: 1700

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.