Богословське відділення / Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича відзначив 141-річчя від дня свого заснування,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича відзначив 141-річчя від дня свого заснування

Урочисте святкування 141-ої річниці від дня заснування університету у Чернівцях відбулося 4 жовтня у Мармуровій залі.

dsc_0373_500

dsc_0478_500

img07188_500

img07231_500

До свого дня народження університетська спільнота прийшла зі значними науковими здобутками. Відповідно до консолідованого рейтингу вищих навчальних закладів України 2016 року Чернівецький національний університет посідає 9 місце серед майже трьохсот вищих навчальних закладів України, за даними бази «Вебометрикс» - 12 місце, і що дуже престижно - у науковому рейтингу відповідно до бази «Скопус» розділяє з Львівським національним університетом 3-4 місце в Україні.

Найбільшим подарунком до дня народження університету ректор Степан Мельничук назвав саме здобутки професорсько-викладацького та студентського колективів ВНЗ, втім зазначив, що «сьогодні університет чекає багато викликів, пов’язаних з реформою освіти в Україні».

Доброю традицією до Дня університету стало відзначення поважних професорів університету, які внесли вагомий вклад у розвиток наукових досліджень, популяризацію досягнень університету, суспільне життя міста й краю званням «Почесний професор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича». Науковці інших українських і закордонних навчальних закладів за особистий внесок у розвиток нашого університету, тісну і плідну співпрацю відзначаються званням «Почесний доктор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича». Згідно з рішенням Вченої ради від 26 вересня 2016 року, протокол № 10 звання «Почесний професор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича» присвоєно доктору біологічних наук, професору, академіку АН Вищої школи України, лауреату премії О.В. Палладіна НАН України, директору інституту біології, хімії та біоресурсів Михайлові Марченку, а звання «Почесний доктор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича» професору, доктору габілітованому, колишньому ректору Поморської академії (Слупськ Польща) Романові Дрозду.

Високо відзначили вагомий внесок університету у становлення і розвиток освіти і науки, культури і духовності мешканців буковинського краю представники органів влади, які прийшли на святкування. Традиційно науковці університету були відзначені грамотами та подяками Чернівецької обласної державної адміністрації, Чернівецької обласної ради та Чернівецької міської ради; відзнаками Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації.  Особливу відзнаку «На славу Чернівців» отримав також професор  Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Михайло Матійчук.

Як відомо, одним із основних показників у рейтингу класичного університету був і залишається його науковий потенціал. У минулому навчальному році університет поповнився одинадцятьма докторами наук, а 56 співробітників університету поповнили когорту кандидатів наук. Усі вони отримали нагороди з рук ректора та проректорів університету – Тамари Марусик та Петра Фочука.

Також цього року на урочистій академії за особливі досягнення у наукоквій роботі у 2015-2016 н.р. подякою ректора було нагододжено  завідувача Богословського відділення доц. прот. Миколу Щербаня.

Святковості заходу додали також концертні виступи вихованців Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Щасливого мирного життя та плідного професійного зростання  усій університетській родині на славу  альма-матер, на славу  Україні

За матералами сайту ЧНУ


Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2016-10-07
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 717

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.