Богословське відділення / Завідувач Богословського відділення взяв участь в урочистостях з нагоди актового дня Київської православної богословської академії,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Завідувач Богословського відділення взяв участь в урочистостях з нагоди актового дня Київської православної богословської академії

9 вересня 2016 року, в день коли Свята Православна Церква молитовно вшановує пам’ять святого апостола і євангелиста Іоана Богослова, Київська православна богословська академіа відсвяткувала свій актовий день.

Святкові заходи, традиційно, розпочалися зі святкового всенічного бдіння 8 жовтня 2016 року в храмі святого апостола і євангелиста Іоана Богослова, яке очолив ректор КПБА та Патріарший намісник митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній у співслужінні керуючого справами Київської Патріархії та намісника Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря єпископа Вишгородського Агапіта, першого проректора КПБА протоієрея Олександра Трофимлюка, кліриків академічного храму – викладачів КПБА –  братії Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря – студентів і аспірантів КПБА у священному сані та представників інших духовних навчальних закладів нашої Церкви.

img_4650_500

img_4684_500

img_4700_500

img_4704_500

9 жовтня 2015 року – у сам день пам'яті святого апостола і євангелиста Іоана Богослова – актовий день КПБА – у названому вище храмі святкову Божественну літургію очолив Предстоятель УПЦ Київського Патріархату Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Йому співслужили ректор КПБА та Патріарший намісник митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній, секретар Священного Синоду УПЦ Київського Патріархату архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, керуючий справами Київської Патріархії та намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря єпископ Вишгородський Агапіт, перший проректор КПБА протоієрей Олександр Трофимлюк, ректори та представники вищих духовних навчальних закладів УПЦ Київського Патріархату, викладачі, студенти й аспіранти КПБА та братія Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря у священному сані.

img_4755_500

img_4769_500

img_4819_500

img_4833_500

img_4835_500

img_4942_500

img_4949_500

 

За літургією Патріарх Філарет рукоположив студента 5-го курсу КПБА іподиякона Володимира Войціха у сан диякона.

Під час богослужінням учора й сьогодні співав студентсько-аспірантський хор КПБА.

Після богослужіння, яке завершилось молебнем до небесних покровителів і заступників КПБА, а також молитвою за Україну, щоб Господь визволив Батьківщину від нашестя чужинців і подав українському народові мир і Своє благословення та уставними многоліттями, відбулося урочисте засідання в актовій залі Академії.

Зі вступним словом до присутніх звернувся митрополит Епіфаній, який зосередив увагу на здобутках КПБА за останній навчальний рік.

Зокрема, Владика ректор презентував нове видання Академії: «Вступ до богослів'я (Катехізис)» упорядником якого є старший викладач КПБА кандидат богословських наук Костянтин Олександрович Москалюк.

З вітальними адресами на ім'я Академії звернулися архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря), професор кафедри церковної історії КПБА Ірина Миколаївна Преловська, гості – очільники духовних навчальних закладів УПЦ Київського Патріархату, що брали участь у богослужінні: протоієрей Микола Щербань завідувач Богословського відділення КПБА при філософсько-теологічному факультеті Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича, проректор Львівської богословської академії прот. Михаїл Сивак, проректор Волинської православної богословської академії прот. Василь Лозовицький, ректор Рівненської духовної семінарії прот. Віталій Лотоцький, ректор Дніпровської духовної семінарії прот. Сергій Нарольський, проректор Івано-Франківського богословського інституту ігумен Феогност (Бодоряк).

dsc_1975_500

dsc_1977_500

dsc_1993_500

dsc_1996_500

 За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів, плідну науково-педагогічну діяльність та з нагоди 50-ліття Патріарх Філарет нагородив Преловську І. М. орденом Святої рівноапостольної княгині Ольги.

Наприкінці зі словом настанови до присутніх звернувся Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, наголосивши на вагомому внескові Київської православної богословської академії у справу зростання і зміцнення українського православ'я загалом та Української Православної Церкви Київського Патріархату зокрема, який передовсім полягає у виплеканні молодого єпископату та духовенства.

dsc_2119_500

Урочистості завершилися концертом хору Київської православної богословської академії під керівництвом старшого регента Надії Леонідівни Купчинської, регента диякона Юрія Мигаля, та святковою трапезою.

 

За матеріалами офіційного сайту КПБА

Фото з офіційного сайту КПБА


Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2016-10-10
Рубрика: Богослужіння
Перегляди: 945

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.