Богословське відділення / Учасники вокального ансамблю «Менестрель» взяли участь у вшануванні пам’яті невинно загиблих буковинців, замордованих у 1944 р. ,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Учасники вокального ансамблю «Менестрель» взяли участь у вшануванні пам’яті невинно загиблих буковинців, замордованих у 1944 р.

14 жовтня 2017 року в селі Добринівці Заставнівського району Чернівецької області вшанували пам’ять загиблих музикантів оркестру воїнів УПА, які полягли у 1944 році від рук енкаведистів.

znak_2_500

znak_9_500

znak_81_500

znak_4_500

У запланованому заході взяли участь представники місцевої влади, духовенство УПЦ Київського Патріархату, воїни АТО, волонтери, громадські та релігійні діячі, аматорські вокальні колективи з деяких областей.

На місці страти музикантів була відслужена заупокійна літія та освячено каміння, які принесені дітьми села Добринівці на знак глибокої шани за полеглими і які будуть покладені в основу будівництва каплички.

vimage1_500

img_1312_500

1508051127_22366770_696701233871251_2008822757589693551_n_500

Під час покладання лампадок й квітів, у виконанні вокального ансамблю «Менестрель» прозвучали дві пісні – «Гей, пливе кача» та «Ой, у лісі на полянці».

znak_32_500

img_1326_500

img_1334_500

Варто зауважити, що ініціатива вшанування невинно загиблих буковинців належить громадським активістам Лесі Хомко, Дмитру Чернишову та воїнам-добровольцям.

За словами першого заступника голови ОДА Михайла Павлюка, «Сьогодні згадуємо подвиг цих молодих людей, яких замордувала радянська система, яка на всій українській землі забирала життя людей, які хотіли бути вільними. Наша історія багата на приклади самопожертви, людяності, відваги, боротьби та перемоги. УПА у надзвичайно складних умовах, коли дві імперії роздирали Україну, боролися за її незалежність. І сьогодні наші Герої мужньо стоять на сторожі миру на Сході нашої держави».

Також організатори акції зазначили, що біля каплички спільно з юним поколінням Добринівців буде висаджено сто дубів у пам’ять про загиблих молодих людей. 

Нехай світла пам’ять про невинно загиблих буковинців буде вічною, а їхні душі нехай знайдуть вічний спокій у раю.

 

За матеріалами Чернівецької ОДА


Версія для друку
Автор: zan-lu
Дата створення: 2017-10-15
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 616

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.