Богословське відділення / У Чернівецькому національному університеті вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




У Чернівецькому національному університеті вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років

Сьогодні, 24 листопада, як і щорічно, останньої декади місяця, в університетському  храмі Трьох Святителів відбулася заупокійна літія у пам’ять про жертв Голодомору 1932-1933 рр. і політичних репресій в Україні.

dscn4021_500

Богослужіння очолив настоятель університетського храму Трьох Святителів, завідувач Богословського відділення,  прот. Микола Щербань у співслужінні прот. Миколая Лагодича - клірика університетського храму, свящ. Миколи Шкрібляка - завідувача кафедри культурології, релігієзнавства та телогіїі та свящ. Георгія Хильчука – клірика Херсонської єпархії, студента Богословського відділення.

 dscn4017_500

dscn4019_500

dscn4024_500

dscn4028_500

За богослужінням співав хор студентів Богословського відділення під керівництвом викладача відділення, дияк. Ігоря Луцана.

 1925_500

До університетського храму на заупокійній службу прийшли викладачі, співробітники та студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, а також мешканці міста. Адже Голодомор не оминув жодної людської оселі. І запалені сьогодні свічі – це  земні вогники світлих поминань про тих, хто відійшов у вічність…

Присутні запалювали свічі за своїх дідусів-прадідусів і бабусь-прабабусь … Аби не забути, аби передати цей міні-символ вогню в інші покоління…

Під склепіння храму у виконанні студентів-богословів зринали скорботні мотиви як пам'ять про мільйони заморених голодом невинних людей.

По завершенні заупокійної літії з проповіддю до присутніх у храмі звернувся настоятель храму прот. Микола Щербань.

Отець Микола (доцент кафедри релігієзнавства і теології, кандидат богословських та історичних наук) зауважив: «Сьогодні ми згадуємо жертв Великого голоду, нелюдських репресій, які нависли над невинним народом. Вони - наші з вами по крові близькі рідні. Скільки серед них було б письменників, науковців, і навіть Нобелівських лауреатів?! Про це ми вже не дізнаємося ніколи. І усе, що ми можемо зробити для цих людей - молитися і пам'ятати про них. Нехай Господь упокоїть душі усіх жертв Голодомору, в оселях праведників, як тих, хто загинув за віру у Бога і любов до своєї Батьківщини».  

dscn4027_500

Отець Микола подякував усім, хто долучився до акції «Запали свічу пам’яті» і підкреслив, що саме на таких скромних, проте вельми значущих прикладах і формується новітня еліта нашої Держави й суспільства та розбудовується справді нова й успішна країна.

Після богослужіння отець-завідувач дав інтерв’ю представникам ЗМІ.

dscn4030_500

За матеріалами: сайт ЧНУ імені Юрія Федьковича


Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2017-11-24
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 820

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.