Богословське відділення / Протоієрей Миколай Лагодич прийняв участь в роботі регіональної ради ордену святого Пантелеймона,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Протоієрей Миколай Лагодич прийняв участь в роботі регіональної ради ордену святого Пантелеймона

index_04

Процедура пошуку та висунення кандидатів на отримання Відзнаки покладається на Регіональні ради (які здійснють відбір та аналіз кандидатів в областях) та Національну експертну комісію (яка визначає кращих кандидатів та рекомендує їх Поважній раді). Поважна рада, яку представляють моральні авторитети у медичній, культурній, громадській, журналістській, духовній сфері України, визначає лауреатів та присуджує Відзнаку.

Протягом грудня 2017 р. – лютого 2018 р. до регіональної ради Чернівецької області, яку цьогоріч очолює ректор ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет», д.мед.н., проф. Тарас Бойчук, надходили подання від трудових колективів і громадських організацій.

27 березня 2018 року, в приміщенні Буковинської державної медичної академії, відбулось засідання Чернівецької регіональної експертної ради ордену святого Пантелеймону з відбору кандидатів від Буковини для подання до Національної ради щодо визначення переможців відзнаки за гуманність і милосердя «Орден Святого Пантелеймона» та «Медаль Святого Пантелеймона», до котрої входить доцент кафедри культурологі, релігієзнавства та теології Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, клірик ставропігійного університетського храму Трьох Святителів протоієрей Миколай Лагодич.

Хоча відзнаку Святого Пантелеймона присуджують з 2009 року, нинішнє коло нагороджуваних нею розширили. Крім Ордену Святого Пантелеймона, для відзначення молодих медичних працівників (віком до 35 років) запроваджено «Медаль Святого Пантелеймона», яка, власне, як і орден, буде присуджуватися у кількох номінаціях.

Після представлення установами та організаціями своїх кандидатів, відбулося їхнє обговорення та відбір. Відкритим голосуванням члени експертної ради області визначили наступних представників Буковини у кандидати на високу відзнаку:

«Орден Святого Пантелеймона»

Номінація «Найкращий лікар» Лазар Валентина Іванівна, лікар-терапевт дільничний КМУ «Міська поліклініка №1.

Номінація «Новатор охорони здоров’я» Грушко Олександр Іванович, головний лікар ОКУ «Лікарня швидкої медичної допомоги».

Номінація «За досягнення у міжнародному співробітництві в охороні здоров’я» Сторожук Сергій Миколайович, головний лікар КМУ «Міська дитяча клінічна лікарня».

Номінація «Взірець служіння суспільству» Трепко Владислав Віталійович (посмертно), ординатор операційно-перев’язочного відділення медичної роти 30-ї окремої гвардійської Новоргад-волинської Рівненської механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ, лейтенант медичної служби.

«Медаль Святого Пантелеймона»

Номінація «За лікарське мистецтво» Рибак Тетяна Вікторівна, лікар-онколог КМУ «Міська поліклініка №1».

Номінація «За турботу і ласку до хворого» Загарюк Світлана Володимирівна, старша сестра медична відділення анестезіології КМУ «Міська дитяча клінічна лікарня».

Номінація «За наукові розробки в медицині» Присяжнюк Василь Петрович, доцент кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб БДМУ.

Цього дня були визначені кандидатури у п’яти запропонованих номінацій.

Під час визначення всіх кандидатур враховувалися також співпраця з духовенством, волонтерство та благодійність.

Кандидатури від Чернівецької області будуть подані до Києва на розгляд Поважної ради, де визначатимуть кращих з кращих.

Урочиста церемонія нагородження відбудеться 9 серпня у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

Нагадаємо, відзнака «Орден Святого Пантелеймона» є громадською та має професійно-фахову спрямованість, популяризує фах медика, культивує гуманність та милосердя у суспільстві, а також сприяє позитивному сприйняттю України за межами держави.

29350855_23843061140880436_897019699479445504_n

watermarkedimg_0048_500

watermarkedimg_0040_500


Версія для друку
Автор: fmykolaj
Дата створення: 2018-03-27
Рубрика: Загальноцерковні новини
Перегляди: 773

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.