Богословське відділення / Величний ювілей - 125-та річниця з дня освячення храму Трьох Святителів,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Величний ювілей - 125-та річниця з дня освячення храму Трьох Святителів

12 лютого 2007 року храм Трьох Святителів відзначив величний ювілей - 125-ту річницю з дня освячення. З цієї нагоди у храмі було звершено святкову Літургію, котру очолив настоятель храму, завідувач Богословського відділення Київської Православної Богословської Академії при філософсько-теологічному факультету Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, прот. Миколай Щербань. Дуже приємним та зворушливим фактом стало те, і це відзначали всі присутні на святкуванні, що до такого величного свята було повністю завершено реставраційні роботи купольної частини університетського храму. Звичайно, велетенський внесок у справі реставрації храму зокрема та й усього комплексу колишньої резиденції буковинських митрополитів (а нині це 4-й, 5-й та 6-й корпус Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича) доклав ректорат університету та особисто ректор - проф. Мельничук С. В. І хоча весь комплекс реставраційних робіт ще не завершено (адже ще продовжується реставрація покрівлі корпусу №6 університету, котрий безпосередньо прилягає до храму) це в жодному разі не вплинуло на святкування.    

Вже стало доброю традицією те, що на храмовий день до університетського храму, як до правдивого храму духу та науки, звідусіль приїздять випускники-богослови, котрі навчалися тут, де й робили перші кроки власного пастирського служіння.    

З нагоди свята та за заслуги у справі відродження духовності в Україні Святійшим Патріархом Київським та всієї Руси-України Філаретом було відзначено високими церковними нагородами представників адміністрації та викладацького складу Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.

hram_07_400

Версія для друку
Автор: admin
Дата створення: 2009-12-31
Рубрика:
Перегляди: 3719

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.