Богословське відділення / Завідувач Богословського відділення взяв участь у святковому богослужінні з нагоди дня Тезоіменитства Блаженнійшого митрополита Епіфанія,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Завідувач Богословського відділення взяв участь у святковому богослужінні з нагоди дня Тезоіменитства Блаженнійшого митрополита Епіфанія

25 травня 2019 року завідувач Богословського відділення прот. Микола Щербань взяв участь у святковому богослужінні в Михайлівському Золотоверхому монастирі з нагоди дня Тезоіменитства Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

dsc_9328_500

dsc_9444_500

 dsc_9573_500

У цей день Блаженнійшому Митрополиту співслужив собор архієреїв та священства з усієї України, представники Вселенської Патріархії та монастирів Афону. 

На запричасному стиху проповідь виголосив архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

На запричасному стиху Блаженнійшого Митрополита Епіфанія з Днем Тезоіменитства привітав прот. Микола Щербань і подарував Блаженнійшому Владиці пам’ятний подарунок.

dsc_9596_500 

Після літургії та подячного молебня від імені Священного Синоду, архіпастирів, духовенства та мирян Предстоятеля привітав митрополит Вінницький і Барський Симеон.
Після слів привітання владика Симеон подарував Його Блаженству просфору та букет квітів.

У відповідь до присутніх з подякою та повчальним словом звернувся Блаженнійший Митрополит київський і всієї України Епіфаній:

«Наша Церква постала в непростий час, адже на Сході України триває збройна агресія Росії проти України, залишається в окупації територія Автономної Республіки Крим, всередині країну руйнують міжполітичні чвари та корупційні злодіяння», – зазначив Блаженнійший Митрополит.

Предстоятель додав, що досягненню повного єднання всіх українців навколо Київського престолу на сьогодні заважає й та частина українського православ’я, що не усвідомлює руйнівної сили перебування у духовній залежності від північного сусіда, який всіма способами намагається ізолювати Православну Церкву України, перешкодити її визнанню з боку інших помісних Православних Церков, а також намагається посіяти розбрат поміж православними українцями і радіє з того, що в сусіда трапилася якась прикрість.

Тому, підкреслив Предстоятель, українцям, передовсім, потрібно бути разом. «Нам треба зберігати єдність поміж собою – єпископами, кліриками й мирянами. Прикладом такого єднання з нашого боку ми спонукатимемо наших братів із Московського Патріархату до усвідомлення потреби мати в Україні єдину Православну Церкву та до реальних кроків у цьому напрямку», – зазначив Його Блаженство.

«Наша Церква відкрита для всіх. Ми усвідомлюємо потребу змін, відходу від пострадянської моделі життя й управління, ми дослухаємося до слушних думок і порад наших вірних і духовенства. Ми відкриті до спілкування, ми не хочемо відгороджуватися від суспільства й замикатися в собі, а намагатимемося зменшувати відстань і загороджувальну стіну між вірними й духовенством, між Церквою та її народом», – резюмував Предстоятель, наголосивши на тому, що всі завдання, які постали перед Церквою, будуть виконані з Божою допомогою.

Урочисте богослужіння завершилося многоголосим козацьким многоліттям Блаженнійшому Владиці.

За матеріалами: Офіційний сайт ПЦУ

Фото: Офіційний сайт ПЦУ


Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2019-05-27
Рубрика: Загальноцерковні новини
Перегляди: 404

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.