Богословське відділення / Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича гостинно зустрів першокурсників ,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича гостинно зустрів першокурсників

1 вересня відбулася урочиста Академія з нагоди посвяти першокурсників Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича – одного з найстаріших класичних університетів України.

dscf7357_500

dscf7372_500

dscf7367_500

Чернівецький університет виділяється своєю архітектурною неповторністю, багатими й давніми традиціями, вагомим науковим потенціалом, розумними й креативними студентами. Він завжди був, є і залишається вагомим осередком культури, об’єднував і об’єднує потужні наукові сили, збирав і збирає у своїх стінах найкращих студентів, плекав і плекає інтелектуальну еліту України.

Урочисте святкування розпочалося з виконання Державного Гімну та хвилини мовчання за тих, хто віддав життя задля збереження незалежності України. Потім першокурсники поклали квіти до підніжжя пам’ятників Тараса Шевченка, Юрія Федьковича, Костянтина Томащука і Йозефа Главки.

Ректор університету Роман Петришин звернувся до першокурсників: «Свята, як сьогодні, мають властивість швидко закінчуватись, а після них наступають будні. І саме будні визначають майбутнє кожного з вас». Ректор побажав усім першокурсникам стати хорошими фахівцями, оволодіти хоча б однією з іноземних мов, здобувати знання з цифрових технологій, адже саме це допоможе бути їм конкурентними на ринку праці.

Представники влади міста та області, які також завітали на свято, привітали прешокурсників, їх батьків та викладачів з початком нового шляху у їхньому житті.

За багаторічною традицією, яка склалася в університеті, студенти-магістри презентували першокурсникам символічну залікову книжку як символ справедливої оцінки їхніх знань під час навчання.

Після цього настала черга урочистої клятви студентів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Її текст виголосила студентка першого курсу географічного факультету Марія Митряк, яка за результатами конкурсу при вступі  і під час зарахування до Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича отримала найвищий бал. А слово «присягаюсь» виголосив багатотисячний хор голосів першокурсників. 

Під орудою диригента, заслуженого діяча культури, доцента кафедри музики Ольги Чурікової-Кушнір у виконанні студентського хору «Резонанс» прозвучав Гімн Університету (музика і слова професорів Андрія Кушніренка та Богдана Мельничука).

Вступ до студентських лав благословив і освятив святою водою завідувач богословського відділення філософсько-теологічного факультету, настоятель храму Трьох Святителів, доцент, протоієрей Микола Щербань.

dscf7389_500

Дорогі першокурсники – ніколи не зупиняйтеся на дорозі Знань, вона цікава і по-справжньому нескінченна! Не забувайте, від Вашого сьогодення залежить ваше майбутнє.

Успіхів Вам. У добру путь!

За матеріалами: Офіційний сайт ЧНУ імені Юрія Федьковича.



Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2019-09-02
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 495

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.