Богословське відділення / Хрестопоклонна Неділя,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Хрестопоклонна Неділя

 

p3303580
 

 

29 березня 2008 року в університетському храмі Трьох Святителів було відслужено Всенічне бдіння під час котрого, згідно із богослужбовим уставом, для загального поклоніння було винесено Святий Хрест. Наступного дня, 30 березня, у неділю, - Божественну Літургію, які очолював завідувач Богословського відділення, кандидат богословських наук, доцент, прот. Микола Щербань у співслужінні викладача-методиста Богословського відділення свящ. Миколи Лагодича.

 

p3303590
 

 

У проповіді отець-завідувач, зокрема, сказав: "Возлюбені у Христі брати і сестри! Цього дня Свята Православна Церква вшановує Святий Животворчий Хрест Господній, саме тому цей день у богослужбовому році іменується "Хрестопоклонною Неділею". Чому Православна Церква так акцентує увагу свої вірних на необхідності шанування Святого Хреста? У сьогоднішньому євангельському читанні ми, возлюблені у Христі, чули відповідь на це запитання, коли все життя людини назване словом "хрест": "Хто хоче йти за мною, нехай відречеться себе, візьме хрест свій і йде за Мною" (Мк. 8, 34). Ми часто у творах святих отців та вчителів Церкви знаходимо вислови на зразок "Хрест - охоронець Вселенної", "Святий Хрест - опора християн"... Кожен із нас щоденно несе власний життєвий хрест: у радощах і у скорботах, у здоров'ї і в немочі... нести цей хрест - наш обов'язок перед Богом... і від того наскільки ми достойно виконуємо цей обов'язок залежать те, наскільки віддано ми служимо Богові..."


Версія для друку
Автор: admin
Дата створення: 2010-01-04
Рубрика:
Перегляди: 4476

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.