Богословське відділення / Четверта Неділя Великого Посту,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Четверта Неділя Великого Посту

5 квітня 2008 року в університетському храмі Трьох Святителів було відслужено Всенічне бдіння, а наступного дня, 6 квітня, у неділю, - Божественну Літургію. Богослужіння очолював завідувач Богословського відділення, кандидат богословських наук, доцент, прот. Микола Щербань у співслужінні викладача-методиста Богословського відділення свящ. Миколи Лагодича.

 

p4063597
 

 

У недільній проповіді з нагоди Четвертої Неділя Великого Посту отець-завідувач, зокрема, сказав: "Возлюбені у Христі брати і сестри! Цього дня, у Неділю 4-ту Великого Посту, Свята Православна Церква пропонує до уваги своїх вірних євангельську розповідь про зцілення біснуватого (Мк.9, 17-31)... Головна ідея, котра чітко викладена у цьому фрагменті Св. Письма, висловлена у короткому діалозі Господа з батьком біснуватого юнака: "... все можна тому, хто вірує... Вірую, Господи! Поможи моєму невірству."...

Як ми бачимо, у цих словах відображено всі людські сподівання, надії, очікування... Ми всі декларуємо, що ми - віруючі, але де ж результати нашої віри? Де те, про що господь казав: "все можна тому, хто вірує..."? а це і зцілення, і духовна радість і мир душевний....

 

p4063610
 

 

Проте, не лишень про це голосить сьогодні Православна Церква. Наприкінці сьогоднішнього євангельського читання знаходимо неймовірну радісну для нас вістку. Коли ученики Христові запитали Його, чому вони не змогли зцілити цього юнака, Він їм сказав: "Рід цей виганяється тільки молитвою і постом". Ми отримуємо з уст Самого Господа вістку про те, якою духовною силою володіємо ми, коли дотримуємося Посту, бо він здатен стати зброєю навіть проти демонів..."


Версія для друку
Автор: admin
Дата створення: 2010-01-04
Рубрика:
Перегляди: 3671

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.