Богословське відділення / Протоієрей Микола Щербань взяв в урочистостях з нагоди Актового дня Волинської православної богословської академії,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Протоієрей Микола Щербань взяв в урочистостях з нагоди Актового дня Волинської православної богословської академії

23 жовтня 2021 року в День пам’яті собору Всіх святих землі Волинської у Волинській Православній Богословській Академії були проведені святкові заходи з нагоди Актового дня та трьох ювілеїв (225-ліття заснування, 30-ліття відродження, 10-ліття надання статусу академії).
Урочисте вечірнє богослужіння, 22 жовтня у домовому храмі Всіх святих землі Волинської очолив проректор з виховної роботи ієромонах Іларіон (Зборовський), також з ним молилися викладачі, гості та студенти Академії.
23 жовтня Божественну літургію у кафедральному храмі Святої Трійці міста Луцька очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Його Високопреосвященству співслужили: єпископ Кропивницький і Голованівський Марк, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло, єпископ Херсонський і Каховський Борис, ректор Волинської православної богословської академії прот. Володимир Вакін, канцлер Волинської єпархії прот. Миколай Цап, ректор Рівненської духовної семінарії прот. Віталій Лотоцький, доцент кафедри філософії та культурології філологічного факультету Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича прот. Микола Щербань, представник Львівської православної богословської академії прот. Артем Бабленюк, гості та викладачі ВПБА.
Під час святкового богослужіння, відбулась хіротонія на диякона студента 4 курсу Синчини Андрія.
Молебень закінчився урочистою посвятою першокурсників. Студенти отримали благословення на носіння підрясника, склали присягу та урочисто отримали від адміністрації Академії залікові книжки.
Святкове богослужіння завершилось спільною світлиною.

img_7092_500 

Опісля в Актовому залі ВПБА розпочалася урочиста частина свята із вступного слова ректора прот. Володимира Вакіна. Отець Володимир у своєму слові привітав запрошених гостей, викладачів, студентів зі святом та виголосив доповідь про здобутки духовного вишу за попередні Академічні роки, а також анонсував видання трьох книг.
Першими із вітальними словами та спогадами про ВПБА виступили архієреї, які прибули на святкування.
Заступник голови обласної ради Пустовіт Григорій Олександрович також привітав Академію із ювілеєм та вручив нагороди викладачам та інспекторам духовного вишу.
Вітальне слово від ректора національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Віктора Петровича Андрущенка зачитав доктор філософських наук, професор кафедри Богослов'я та релігієзнавства Чорноморець Юрій Павлович, а також за численні заслуги було нагороджено владику Михаїла медаллю 185 років імені Драгоманова.
Також зі словами привітання до присутніх звернулися численні гості, та представники навчальних закладів.
З благословення предстоятеля Православної Церкви України Блаженнішого Єпіфанія ректором прот. Володимиром Вакіним, було вручено орден святого рівноапостольного князя Володимира I-го ступеня духовному батьку Академії митрополиту Михаїлу.
Найвищу нагородою Ктитора Академії, з занесенням у довічний помянник, було вручено Андрію Руслановичу Разумовському директору будівельної компанії «Інвестор», за системну допомогу духовному вишу.
Митрополит Михаїл вручив нагороди Православної Церкви України та єпархіальні нагороди викладачам та адміністрації ВПБА.
Митрополичими грантами за відмінне навчання та активну участь в житті Академії нагородили таких студентів, як: Кухарук Микола Миколайович, Нікончук Валентин Олександрович, Салабай Назар Миколайович, Цап Роман Романович студенти ІV курсу.
Також Грамотами Вченої ради та пам'ятними подарунками за сумлінне відношення до навчання і успішне виконання освітньої програми, були нагороджені студенти ВПБА.
Ювілейною відзнакою Волинської православної академії було відзначено осіб, що потрудилися на керівних посадах у Волинській Духовній Семінарії та у Волинській православній богословській академії.
За популяризацію Волинської православної богословської академії та надання рекомендацій для вступу абітурієнтам пам’ятними відзнаками нагородили священників ПЦУ.
Ювілейними відзнаками нагородженні були меценати та почесні гості ВПБА.
Апогеєм свята стала промова духоного батька академії митрополита Луцького і Волинського Михаїла. Владика привітав усіх присутніх зі святом та наголосив на тому, що на навчання та спілкування повинне бути живим, особистим, лицем до лиця та закликав на всіх присутніх Господнє благословення.
Свято завершилося урочистим многоліттям.

За матеріалами: Офіційний сайт ВПБА



Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2021-10-26
Рубрика: Новини богословської освіти
Перегляди: 235

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.