Богословське відділення / Субота Акафістна - Похвали Пресвятої Богородиці,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Субота Акафістна - Похвали Пресвятої Богородиці

У п'ятницю 11 квітня 2008 року ввечері, з нагоди Похвали Пресвятої Богородиці (суботи Акафіста) в університетському храмі Трьох Святителів було відслужено уставне Богослужіння, а саме, Утреню з Акафістом Пресвятій Богородиці. Богослужіння очолював викладач-методист Богословського відділення свящ. Микола Лагодич. Наступного дня в університетському храмі було відслужено Божественну Літургію.

 

p4133682
 

 

У суботу, 12 квітня 2008 року в університетському храмі Трьох Святителів було відслужено Всенічне бдіння, а наступного дня, 13 квітня, у неділю, - Божественну Літургію. Богослужіння очолював завідувач Богословського відділення, кандидат богословських наук, доцент, прот. Микола Щербань у співслужінні викладача-методиста Богословського відділення свящ. Миколи Лагодича та студента 6 курсу Богословського відділення, диякона Романа Гуменяка.

У недільній проповіді з нагоди П'ятої Неділі Великого Посту отець-завідувач, зокрема, сказав: "Возлюбені у Христі брати і сестри! Цього дня, у Неділю 5-ту Великого Посту, Свята Православна Церква пропонує до уваги своїх вірних дві євангельські розповіді. Перша із них - (Мк.10, 32-45) присвячена Церквою, власне, П'ятій неділі Посту, а друга - (Лк. 7, 36-50) - приурочена згадці преп. Марії Єгипетської, пам'ять котрої Православна Церква, згадує у цей день. У першому Євангельському фрагменті ми чули про те, як до Спасителя, незадовго до Його входу в Єрусалим, звернулись з проханням брати Заведеєві - Яків та Іоан... Чому вони так вчинили? Що спонукало їх до такого прохання?... Вони просили земної влади, почестей... Як ми бачимо, навіть найближчі учні Христа не розуміли тієї величної місії свого Вчителя... Вони просили про земне, тому Господь і відповів їм: "Не знаєте чого просите" (Мк. 10, 38)...

 

p4133688
 

 

Інший євангельський фрагмент розповідає нам про величну тайну покаяння... Христос прийняв покаяння тієї жінки, котру, як здавалось відкинули всі... "...бо грішниця вона..." (Лк. 7, 39). Її відкинули всі - а Господь прийняв, її осудили всі, - а Христос простив...

Нехай і ми сподобимось почути величні слова Спасителя: "Віра твоя спасла тебе, іди з миром" (Лк. 7, 50).


Версія для друку
Автор: admin
Дата створення: 2010-01-04
Рубрика:
Перегляди: 4035

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.