Богословське відділення / Вийшов друком збірник нот духовної музики для мішаного хору: «ПІСНЕСПІВИ ВСЕНІЧНОГО БОГОСЛУЖІННЯ»,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Вийшов друком збірник нот духовної музики для мішаного хору: «ПІСНЕСПІВИ ВСЕНІЧНОГО БОГОСЛУЖІННЯ»

Вийшов друком збірник нот духовної музики для мішаного хору: «ПІСНЕСПІВИ ВСЕНІЧНОГО БОГОСЛУЖІННЯ», присвячений 30-й річниці незалежності України та славним Героям – борцям за волю рідної Батьківщини. Духовні наспіви, що ввійшли до збірника, пропоновані в музичній редакції упорядника – Олександра Хоровяка, артиста Заслуженого академічного Буковинського ансамблю пісні і танцю імені Андрія Кушніренка при Чернівецькій обласній філармонії імені Дмитра Гнатюка; за загальною редакцією – священника Ігоря Луцана, регента однорідного чоловічого та мішаного хорів університетського храму Трьох Святителів, асистента кафедри філософії та культурології філологічного факультету ЧНУ ім. Ю.Федьковича.

.png_500_03

Нотний збірник видається з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія й рекомендований до друку Синодальним видавничо-просвітницьким управлінням Православної Церкви України.

Книга містить вибрані церковні піснеспіви на основі усталених стародавніх розспівів, зокрема – знаменного, грецького, болгарського, київського та ін., і пісенних традицій деяких регіонів України, а також духовно-релігійні твори в гармонізації видатних композиторів, мелодії яких виконуються під час богослужінь вечірньої та утрені. Загальний обсяг – 188 сторінок (офсетний папір), формат 60х84/8 –  А4. 

8_500

Рецензенти збірника:

ТАРАСЕНКО Олександр Леонідович, протодиякон, заслужений діяч мистецтв України, хоровий диригент, композитор, хормейстер Національної опери України, доцент Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського, регент Архієрейського хору «Fresco Sonore» Спасо-Преображенського собору в Києві.

ЦАРУК Світлана Миколаївна, кандидатка мистецтвознавства, доцентка, завідувачка і професорка кафедри вокалу та диригентсько-хорових дисциплін Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії.

ДЕРДА Іван Михайлович, народний артист України, композитор, професор, професор кафедри музики факультету педагогіки, психології та соціальної роботи Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Щира вдячність Високопреосвященнійшому Герману, архієпископові Чернівецькому і Хотинському Православної Церкви України та Глібці Василеві Танасійовичу за підтримку і сприяння.

Сподіваємося, що видання стане в нагоді викладачам і студентам духовних навчальних закладів, регентам та співцям церковних хорів, фахівцям, які досліджують історію й теорію музики, а також для всіх, хто цікавиться особливостями церковного співу в контексті богослужбової практики і вокально-хорового мистецтва.


Версія для друку
Автор: morika
Дата створення: 2022-02-06
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 504

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.