Богословське відділення / свящ. Богдан Васильович Сливка ,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Підрозділи
Архів
Новий Завіт
Вчення дванадцятьох апостолів - Дідахі
Церковний календар. Житія святих
Богословські статті
Літургіка

Розклад занять



Наш банер




свящ. Богдан Васильович Сливка

 dscn1868_500

 

Священик Богдан Васильович Сливка народився 21 вересня 1985 р. в с. Глушків Городенківського району Івано-Франківської області.

У 2002 р. поступив у перший клас Київської духовної семінарії, в 2006 р. завершив повний курс навчання в семінарії отримавши диплом бакалавра богослов'я.

У цьому ж році вступив на перший курс Богословського відділення Київської православної богословської академії при філософсько-теологічному факультеті Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.

22 березня 2009 р. Святійшим Патріархом Київським та всієї Руси-України Філаретом у Володимирському соборі м. Києва рукоположений у сан диякона.

10 жовтня 2010 року Святійшим Патріархом Київським та всієї Руси-України Філаретом рукоположений у сан священика у Покровському храмі с. Мамаївці Кіцманського району Чернівецької обл.

29 грудня 2010 року прийнятий в клір Тернопільсько-Бучацької єпархії та призначений настоятелем парафії пророка Іллї м. Заліщики Тернопільської обл. з покладенням послуху організації побудову храму.

25 квітня 2011, у Світлий понеділок, на малому вході урочистої Божественної Літургії на місці Свято-Воскресенського кафедрального собору м. Тернополя, з нагоди свята Пасхи, Преосвященнійший Нестор, єпископ Тернопільський і Бучацький нагородив правом носіння набедреника.

В червня 2012 р. закінчив Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича і отримав повну вищу освіту за спеціальністю „Богослов'я” та здобув кваліфікацію магіст богослов'я, викладач-дослідник богословсько-релігієзнавчих дисциплін.

14 жовтня 2013 року за Божественною Літургією в університетському храмі Трьох Святителів м. Чернівці, з благословення Високопреосвященійшого Нестора, архиєпископа Тернопільського, Кременецького та Бучацького Високопреосвященнійшим Епіфанієм митрополитом Переяслав-Хмельницьким і Білоцерківським, Патріаршим намісником, головою Синодального управління у справах духовної освіти нагороджений правом носіння камілавки.

6 квітня 2016 року, у вівторок страсного тижня, на малому вході, під час Божественної Літургії Ранішосвячених Дарів у храмі Різдва Пресвятої Богородиці м. Тернополя  Високопреосвященійший архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор за ревне служіння Церкві Божій і душпастирське піклування до дня Святої Пасхи 2016 року нагородив правом носіння наперсного хреста.

 


 З благословення Святійшого Патріарха Філарета та Високопреосвященійшого Нестора архієпископа Тернопільського та Бучацького проходить богослужбову практику в Трьохсвятительському храмі при Чернівецькому національному університеті ім. Ю. Федьковича.

Одружений, виховує дві доньки.

 


Версія для друку
Автор: fmykolaj
Дата створення: 2018-08-21
Рубрика: Богослужіння
Перегляди: 5008

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.