Богословське відділення / Освячено домовий храм святого великомученика Іоана Нового,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Освячено домовий храм святого великомученика Іоана Нового

І ще в 2009 році з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета було розпочато реставрацію домового храму митрополичої резиденції на честь святого великомученика Іоана Нового. За даний час було проведено капітальний ремонт даху, стін та виготовлено іконостас. Реставраційна роботи були завершені до 135 річчя Чернівецького університету.

 

img_4500_500
 

 

З благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета 8 жовтня 2010 року  храм святого вмч. Іоана Сучавського освятив митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, голова голова Синодального управління у справах духовної освіти.

Напередодні, відповідно до богослужбового уставу, у храмі святого вмуч. Іоанна Нового перед закритими Царськими Вратами була відслужена Вечерня освячення. Богослужіння звершив священик Миколай Лагодич у співслужінні диякона Богдана Сливки.

 

img_4453_500
 

 

Фотолітопис богослужіння можна переглянути тут.

8 жовтня 2010 року  о 10 год. ранку владику-митрополита  біля воріт університету зустрічало духовенство та студенти-богослови Чернівецького університету. Після облачення у великому університетському храмі на честь Трьох святителів розпочалася хресна хода з часточкою мощей до храму святого Іоана Сучавського. За мить розпочався чин освячення, на якому були присутні представники ректорату, зокрема, ректор університету проф. Степан Мельничук, радник ректора проф. Степан Костишин, а також декан філософсько-теологічного факультету проф. Василь Балух та студенти університету.

 

dsc02449___500

 

 

dsc02459___500

 

 

Владиці Димитрію співслужили секретар Львівсько-Сокальської єпархії митр. прот. Володимир Бачинський, завідувач теологічним відділенням прот. Микола Щербань,

 

dsc02469___500

 

а також викладачі у священичому сані: прот. Михайло  Марусяк, прот. Миколай Симчич, прот. Миколай Марусяк, прот. Миколай Лагодич.

 

img_4496_500
 
img_4497_500

 

За божественною Літургією першими в новоосвяченому храмі сподобились причаститися діти.

Злагоджено співав  хор студентів-теологів під керівництвом студента магістратури Ігора Луцана. Після закінчення Божественної літургії митрополит Димитрій у своєму слові подякував усім хто був причетний до відродження ще одного університетського храму,

 

dsc0247_500
 

 

зазначивши те, що у нашому земному житті Господь дарував нам можливість відроджувати храми і  таким чином виправляти помилки попередніх поколінь.

Після проголошення уставного многолітня преосвященний Димитрій  благословив усіх святими іконками.

 

dsc02502___500

 

 

По завершенні богослужіння митрополит Львівський і Сокальський Димитрій від імені Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, привітав ректора університету  проф. Степана Мельничука з ювілеєм і мав з ним теплу й дружню розмову. Ректор і владика разом з деканом ФТФ проф. Василем Балухом та завідувачем теологічним відділенням прот. Миколаєм Щербанем обговорили шляхи подальшої співпраці на освітньому рівні.

 

dsc02510___500
 

 


Версія для друку
Автор: fmykolaj
Дата створення: 2010-12-23
Рубрика: Загальноцерковні новини
Перегляди: 3785

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.