Богословське відділення / Чин Прощення в університетському храмі,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Чин Прощення в університетському храмі

6 березня, ввечері, в університетському храмі Трьох Святителів, як це й передбачено богослужбовим Уставом Православної Церкви, було відслужено вечірню із чином прощення.

Богослужіння очолив завідувач Богословського відділення доц. прот. Микола Щербань у співслужінні доц. свящ Миколи Лагодича а також студентів свящ. Богдана Сливки (V курс), дияк. Івана Шубина (VІ курс) та дияк. Романа Лазарука (ІІ курс).

 

sdc12238_500
 
sdc12246_500 
 
 

 

По завершенні уставного богослужіння до присутніх у храмі студентів і парафіян звернувся прот. Микола Щербань.

 

sdc12260_500
 
 

 

Отець-завідувач, зокрема, сказав: «Всечесні отці, возлюблені у Христі батьки і сестри! Ось і завершується період, яким Свята Православна Церква готувала нас, своїх вірних чад до Святого Великого Посту... І в цю мить, коли до початку Посту залишаються лічені години, ми задаємося дуже актуальним питанням: а чи достатньо ми готові до його початку? Або ж, на зразок новозавітного багатого юнака запитуємо: чого ще мені не вистачає...? ... Церква відповідає - нам не вистачає прощення... Не даремно сьогоднішня днина у богослужбовому році іменується «Неділею Прощеною», це той день коли Церква закликає нас розпочати із самих себе, замислитись на своїми діями та вчинками... Легко звинувачувати у своїх особистих негараздах і бідах інших, але дуже важко визнати власну гріховність, власні гріхи, власні недоліки... Ми щоденно у молитві Господній «Отче наш» говоримо: «І прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим.....» Нехай же ці слова не стануть нам вироком, кий ми самі собі призначили, але нехай ці слова будуть нам закликом до дії, до прощення ... Возлюблені у Христі! Саме тому, сьогодні у передень Великого Посту і я, грішний і смиренний, прошу прошення у Вас усіх, кого чим прогнівив, образив, чи засмутив ... прошу у Вас прошення ... простіть мені грішному!...». На це усі присутні в хамі відповіли: «Бог простить, прости і нас, отче святий!».

 

sdc12266_500_01
 

 

Після цього, усі присутні в хамі просили прощення один в одного.

 

sdc12269_500
 
sdc12274_500 
 

 

По завершенні отець-завідувач побажав усім присутнім Божої допомоги, молитовного настрою та духовних успіхів і звершень у Святому Пості.


Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2011-03-07
Рубрика: Богослужіння
Перегляди: 3851

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.