Богословське відділення / Делегація Богословського відділення прийняла участь у міжнародній науково практичній конференції у м. Ватра Дорней, Румунія,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Делегація Богословського відділення прийняла участь у міжнародній науково практичній конференції у м. Ватра Дорней, Румунія

15-16 жовтня 2012 року делегація Богословського відділення філософсько-теологічного факультету Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича прийняла участь у міжнародній науково-практичній конференції «Sfântul Maslu - Taina însănătoșirii vieţii sufletești și trupești și modalitate de pastoraţie a bolnavilor» («Єлеосвячення – Таїнство оздоровлення духовного і тілесного життя і пасторальний вид для хворих»), яка була організована Факультетом Православної Теології Університету «Овідіус», м. Констанца, Румунія. (Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii „OVIDIUS” din Constanţa – România), яка проходила у монастирі «Покрови Божої Матері» м. Ватра Дорней, у місцевості Дорна Арінь, Сучавського повіту, Румунія (mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Dorna Arini, judeţul Suceava, Romania).

dscn3051_500_01

dscn3053_500

dscn3054_500

До складу делегації увійшли завідувач Богословського відділення доц. прот. Микола Щербань та студент IV курсу, свящ. Роман Лазарук.

Головував на конференції Високопреосвященніший Теодосій, Архієпископ Томіський, який водночас є проректором Університету «Овідіус».

dscn3119_500

На конференції були також присутні представники Елладської Православної Церкви.

На пленарному засіданні прот. Микола Щербань виступив із доповіддю на тему: «Таїнство Єлеосвячення у Православній Церкві: догматичний і практичний аспекти».

dscn3129_500

У перерві між пленарними засіданнями прот. Микола Щербань дав інтерв’ю місцевому телебаченню.

dscn3102_500

dscn3116_500

По завершенні пленарного засідання відбулася робоча зустріч прот. Миколая Щербаня із організаторами конференції. На цій зустрічі, окрім архієпископа Томіського, який (як вже зазначалось вище) одночасно є проректором Університету «Овідіус», був присутній викладач кафедри практичної теології цього університету (Departamentul de teologie practică) прот. Димитрій Солотело (pr. Lect. Univ. Dr. Dumitru Colotelo) та інші офіційні особи.

dscn3134_500

У ході зустрічі було обговорено ряд важливих питань, які стосувались перспектив подальшої міжнародної співпраці між Теологічним факультетом Університету «Овідісус» та філософсько-теологічним факультетом ЧНУ ім. Юрія Федьковича. Зокрема учасники зустрічі погодились із необхідністю подальшого розвитку двосторонніх контактів у науковій та загальноосвітній сферах, які мали б вираження у спільних (чи то одноосібно авторських) наукових статтях, наукових (чи от навчально-методичних розробках) які можуть виходити друком чи то у науковому збірнику Богословського відділення чи то у науковому збірнику Університету «Овідіус». Також учасники зустрічі висловили свої побажання щодо можливої участі співробітників факультетів (викладачів, аспірантів, докторантів) з Чернівців і Констанци у наукових та науково-практичних конференціях, які проводяться у ЧНУ та Університеті «Овідіус». Особливо багато уваги учасники зустрічі приділили питанню про можливість обміну викладачами та групами студентів.

З огляду на доволі широке коло можливостей, які відкриваються перед факультетами у контексті міжнародного співробітництва, учасники зустрічі погодились із необхідністю підписання відповідного договору про міжнародне співробітництво між університетами (після проходження усіх необхідних юридичних процедур).

16 жовтня 2012 року конференція продовжила свою роботу.

Цього ж дня делегація Богословського відділення відбула до Чернівців.

 


Прес-служба

Богословського відділення

 


Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2012-10-19
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 4054

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.