Богословське відділення / Завідувач Богословського відділення відвідав з робочим візитом університет імені Святих Кирила і Мефодія м. Велико Тирново (Болгарія),
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Завідувач Богословського відділення відвідав з робочим візитом університет імені Святих Кирила і Мефодія м. Велико Тирново (Болгарія)

У червні 2010 року делегація ЧНУ ім. Ю. Федьковича відвідала з робочою поїздкою Великотирновский університет ім. Св. Кирила і Мефодія. За результатами переговорів 21 червня 2010 року ректорами університетів (проф. Мельничуком С.В. та проф. Легкоступом П.) було підписано угоду про співпрацю.

У рамках підписаного договору у період з 7 по 9 листопада 2012 року завідувач богословського відділення КПБА при філософсько-теологічному факультеті доц. прот. Микола Щербань ЧНУ ім. Ю. Федьковича перебував із черговим (інформацію про першу робочу поїздку читайте тут) робочим візитом в університеті ім. Св. Кирила і Мефодія м. Велико Тирново.

dscn3404_500

Під час відвідин університету завідувач богословського відділення КПБА при філософсько-теологічному факультеті доц. прот. Микола Щербань мав ряд робочих зустрічей, із керівництвом та викладацьким складом ВТУ, зокрема:

7 листопада 2012 року робоча зустріч зі співробітниками міжнародного відділу (Маріета Димітрова Мірчева, Мілена Симеонова Шумбакова,). Оскільки названі особи (особливо – Маріета Димітрова Мірчева) безпосередньо відповідали за співпрацю із ЧНУ, налагодженню нових і поглибленню вже існуючих контактів було приділено особливо багато уваги.

dscn3397_500

Цього ж дня відбулась робоча зустріч із деканом факультету образотворчого мистецтва ВТУ доц. Борисом Желевим. У ході зустрічі відбувся обмін думками щодо специфіки організації навчально-виховного процесу (багато уваги було приділено висвітленню особливостей практичного функціонування навчального закладу в умовах кредитно-трансферної системи навчання), а також було обговорено розподіл годин у навчальних планах університетів. Також у ході зустрічі було окреслено перспективні напрямки подальшої співпраці.

dscn3345_500

Цього ж дня відбулась робоча зустріч із деканом Православного богословського факультету ВТУ проф. Димиром Попмариновим. Під час зустрічі було обговорено можливості перспективної співпраці. Зокрема обговорювалась можливість спільних наукових публікацій (а також друк публікацій викладачів ЧНУ у науковому збірнику православного богословського факультету ВТУ «Слово і Образ» і, водночас, друк публікацій викладачів ВТУ у науковому збірнику богословського відділення ФТФ ЧНУ «Богословський вісник»). Учасники зустрічі у якості прикладу такої співпраці вказали на публікацію у науковому збірнику богословського відділення ФТФ ЧНУ «Богословський вісник» №6 статті викладача ВТУ Владіміра Аврамова. Учасники зустрічі погодились із необхідністю розвивати такого роду співпрацю. Також учасниками зустрічі було обгорнено основні вимоги до наукових статей, які будуть подавати викладачі для друку у наукових збірниках (ймовірність друку українською і болгарською мовами з обов’язковою анотацією англійською мовою).

dscn3351_500

Варто зазначити, що починаючи з цього навчального року Православний богословський факультет ВТУ розпочав навчання у новому корпусі, де також знаходить бібліотека факультету та Православний центр ім. Тотю Коєва (цей центр функціонує при богословському факультеті). У ході зустрічі проф. Д. Попмарінов розповів прот. М. Щербаню про головні здобутки факультету вподовж останнього року. Природно, що основну увагу в своїй розповіді декан Богословського православного факультету приділив тим проблемам та труднощам, з якими зіткнувся факультет у процесі переїзду до нового навчального корпусу. Проф. Д. Попмаринов розповів також про те, що починаючи з 2011 року наукове видання факультету – «Слово і Образ» – має статус міжнародного журналу (журнал має присвоєне ISSN), що, звичайно, суттєво підвищує рівень публікацій, які друкуються в ньому.

Також відбувся обмін думками, щодо проблему організації навчально-виховного процесу, зокрема у процесі запровадження дистанційної форми навчання. Проф. Д. Попмарінов також розповів про особливості організації навчального процесу для студентів заочної форми навчання на православному богословському факультеті  ВТУ.

Наприкінці зустрічі прот. Микола Щербань подарував декану ПБФ видання Богословського відділення. 

dscn3347_500

8 листопада 2012 року відбулась робоча зустріч із ректором ВТУ проф. Пламеном Легкоступом. На початку зустрічі прот. Микола Щербань, перш за все, передав найщиріші вітання проф. П. Легкоступу від ректора ЧНУ ім. Юрія Федьковича проф. С.В. Мельничука та всього професорсько-викладацького складу. Прот. Микола Щербань розповів ректору про ті зустрічі, які вже відбулись зі викладачами ВТУ, а також розповів про публікацію у науковому збірнику богословського відділення ФТФ ЧНУ «Богословський вісник» №6 статті викладача ВТУ Владіміра Аврамова. Під час робочої зустрічі ректор ВТУ запевнив присутніх у особистій підтримці міжнародної співпраці із ЧНУ. Водночас, проф. П. Легкоступ вказав на необхідність розробки перспективного плану двостороннього співробітництва (із вказівкою назв заходів, відповідальних осіб та термінів виконання) та розповів присутнім на зустрічі про власне бачення принципів і засад міжнародного співробітництва та вказав на його необхідність. Зустріч проходила в дружній атмосфері. Ректор ВТУ розповів про здобутки університету за останній рік. Учасники зустрічі визначили основні напрямки подальшої співпраці між ЧНУ і ВТУ. На завершеня зустрічі проф. Пламен Легкоступ та доц.. прот. Микола Щербань обмінялися пам’ятними подарунками.

dscn3376_500

dscn3366_500

dscn3375_500

9 листопада 2012 року відбулась робоча зустріч зі співробітниками православного богословського факультету та керівником Православного центру ім. Тотю Коєва, який діє при факультеті.  Під час зустрічі було обговорено можливість реалізації спільних наукових проектів у галузі сучасної православної педагогіки, історії Церкви, біблеїстики (ісагогіка, герменевтика та екзегетика Св. Писання), а також канонічного права.

dscn3356_500


Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2012-11-15
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 1255

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.