Богословське відділення / ПАЛОМНИЦТВО ДО СВЯТИНЬ КИЄВА,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




ПАЛОМНИЦТВО ДО СВЯТИНЬ КИЄВА

З благословення завідувача Богословського відділення КПБА при філософсько-теологічному факультеті ЧНУ ім. Ю.Федьковича – доц., прот. Миколи Щербаня, на чолі із викладачем Богословського відділення – дияк. Ігорем Луцаном, студенти першого курсу відділення здійснили паломницьку поїздку до святинь Києва, яка тривала впродовж двох днів (з 16 по 17 листопада 2012 року).

czc5uw2is5q_500

Першого дня паломництва студенти відвідали Свято-Михайлівський Золотоверхий чоловічий монастир, який вразив своєю красою та величчю, після чого студенти мали змогу ознайомитися з процесом і специфікою навчання студентів Київської православної богословської академії.

k_y7gyiampk_500

Потім паломники вирушили до Андріївської церкви, яка збудована на стрімкому відрозі Старокиївського плато, що послужив своєрідним природним п’єдесталом для споруди церкви. На цьому місці, за літописним переказом, апостол Андрій Первозванний – перший проповідник християнства на землях Київської Русі – у І столітті н. е. встановив хрест і провістив виникнення великого міста.

nhl7snpywnq_500

 Від Андріївської церкви студенти-паломники вирушили до славетного Софійського собору, біля якого похований Патріарх Київський та всієї Руси-України Володимир (Романюк). На території Національного заповідника всі мали змогу побачити настінні розписи храму із зовні, а також побувати на 76-ти метровій дзвіниці.

bm_ijb6mjk_500_01

8z0bbecjhpw_500

Далі паломники рушили до головної брами стародавнього Києва – Золотих воріт, які свою назву одержали за аналогією і зразком із Золотими воротами в Константинополі, після чого студентів вразила краса і велич Патріаршого кафедральний собор св. Володимира. В соборі студенти приклонилися до мощей святої Великомучениці Варвари та Святителя Макарія (митрополита Київського).

oqhxvk87yi_500

ruws3hraelc_500

О 20:00 год, цього ж дня, після спільної трапези, у конференційній залі Київської православної богословської академії, на базі наукового студентського товариства ім. митрополита Даниїла (Чокалюка) відбулася зустріч студентів Богословського відділення КПБА при філософсько-теологічному факультеті Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича із членами товариства. Про діяльність та завдання наукового товариства гостей ознайомив голова наукового товариства – Федір Сиволоб, аспірант КПБА.

dsc_7563_500_01

dsc_7566_500

Під час розмови було порушено багато проблем духовно-морального стану суспільства, державно-церковних та міжрелігійних відносин в Україні. Студенти-богослови поділилися досвідом життя в стінах навчальних закладів, процесом навчання, науковою роботою, міжнародною співпрацею тощо.

dsc_7570_500

Наставник наукового товариства прот. Павло Мельник висловив пропозицію про тіснішу співпрацю між студентами духовних закладів. У відповідь на це студенти з обох сторін погодилися брати активну участь в роботі спільних круглих столів та конференцій.

dsc_7571_500

На закінчення зустрічі наукове студентське товариство ім. митрополита Даниїла (Чокалюка) кожному студенту богословського відділення подарували книгу з історії УАПЦ, а також буклет товариства.

Наступного дня паломники відвідали Свято-Успенську Києво-Печерську лавру – одну з найбільших православних святинь України, визначну пам’ятку історії та архітектури, а також Свято-Феодосіївський чоловічий монастир. Під час паломництва по лаврі, студенти приклонилися до мощей святих як у ближніх, так і в дальніх печерах монастиря.

Після насиченої паломницької програми та великих вражень, які справили святині Києва, студенти-паломники повернулися до Чернівців.

 

Прес-служба

Богословського відділення 

 


Версія для друку
Автор: zan-lu
Дата створення: 2012-11-20
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 1697

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.