Богословське відділення / Проведено круглий стіл ,,ХРИСТИЯНСЬКІ МОТИВИ У ТВОРЧОСТІ Т.Г.ШЕВЧЕНКА” присвячений 199-літтю від Дня народження (ДОДАНО ФОТО),
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Проведено круглий стіл ,,ХРИСТИЯНСЬКІ МОТИВИ У ТВОРЧОСТІ Т.Г.ШЕВЧЕНКА” присвячений 199-літтю від Дня народження (ДОДАНО ФОТО)

Думи мої, думи мої,

Лихо мені з вами!

Нащо стали на папері

Сумними рядами?..

 images

11 березня 2013 року з благословення завідувача Богословського відділення КПБА при філософсько-теологічному факультеті Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича доц., прот. М.Щербаня, на базі гуртожитку №6 філософсько-теологічного факультету з ініціативи викладачів і студентів факультету відбувся круглий стіл ,,Християнські мотиви у творчості Т.Г.Шевченка”, присвячений 199-ій річниці від Дня народження.

Захід розпочався із молитви ,,Отче наш” у виконанні хору Богословського відділення під керівництвом викл., дияк. Ігоря Луцана, опісля якої вступне слово з нагоди вшанування великого генія українського народу, виголосив заступник декана з навчально-методичної роботи проф. Мизак Н.С. На заході були також присутні: доц. Шкрібляк М.В., асист. Мудервич В.І., асист. Гутковська І.В. і асист. Горохолінська І.В.

100_4204_500

100_4195_500

 Нестор Степанович підкреслив, що кожна мисляча людина, незалежно від національного коріння і віросповідання, визнає, що Тарас Шевченко був покликаний Господом бути речником Божої правди для українського народу, опам’ятовувати його, при потребі картати і, зрештою, постраждати за нього. Прикметно, що Шевченко бачив відродження своєї нації на засадах Христового Євангелія, де наріжним каменем є любов, братолюбіє, де кожне діло треба починати і закінчувати в ім’я Боже. Він завжди наголошував на Богові як першопричині усього.

100_4205_500

 

…Все од Бога,

 Од Бога все! А сам нічого...

 

Микола Васильович Шкрібляк додав: ,,Святі й чисті думи в нашому житті потрібно викупити високою ціною, не раз жертвою крові і жертвою життя. Шевченко знав про це і свої святі думи викупив дуже дорогою ціною: в’язницею, втратою кафедри в Києві, десятилітнім засланням, переслідуваннями, знущаннями, втратою здоров’я і передчасною могилою. Зробив це добровільно, свідомо і без ніякого вагання. Більшого освячення вони не потребують, бо більшої жертви не можна принести. І цього досить, щоб ці думи шанувати, як найбільші скарби, щоб черпати з них, як з живого джерела, і правду, і силу – потрібні нам у нашій святій боротьбі за наші душі – християнську й національну.

Впевнений, говорячи про постать Шевченка, перш ніж щось заперечувати чи підносити до абсолюту, треба спочатку вивчити. В ці дні про нього говорять багато. Проте, Шевченко, як невмирущий образ, потребує не стільки високих і пафосних слів, як вдумливого прочитання, розуміння і усвідомлення”.

100_4206_500

100_4210_500

Впродовж святкового заходу багато віршів та поезій Кобзаря пролунало із уст викладачів та студентів факультету, а також у виконанні хору Богословського відділення прозвучали ,,Думи мої, думи мої”, і ,,Реве та стогне Дніпр широкий”. Святковий захід завершився виконанням постового наспіву ,,Покаяння двері.

100_4207_500

100_4216_500

100_4213_500

100_4191_500

 

Прес-служба

Богословського віддідлення 

 


Версія для друку
Автор: zan-lu
Дата створення: 2013-03-13
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 1128

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.