Богословське відділення / «Чисті роси» відкрили таланти ЧНУ,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




«Чисті роси» відкрили таланти ЧНУ

 27 березня 2013 року о 15:00 год. з благословення завідувача Богословського відділення доц., прот. Миколи Щербаня, учасники ансамблю ,,Менестрель” (керівниквикл., дияк. Ігор Луцан) взяли участь у творчому звіті учасників та колективів самодіяльності Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, який проходив у рамках обласного фестивалю дитячої та юнацької творчості ,,Чисті роси”. У виконанні ансамблю прозвучав церковний піснеспів «Душе моя» – кондак із покаянного канону св. Андрія Критського.

dscn5973_500

За словами члена журі фестивалю, методиста Чернівецького обласного центру естетичного виховання «Юність Буковини» Надії Вовк, мета конкурсу – виявити та підтримати обдаровану молодь краю. Пані Надія зазначила, що студенти університету є постійними учасниками та переможцями фестивалю з часів його заснування (2008 р.).

Студенти університету виступали у таких номінаціях:

1.Вокальне мистецтво

Своїм співом вражали суддів і глядачів такі студенти ЧНУ: Атодирес Олександр, Дмитрик Іванна, Штефанюк Надія, Серафінчук Оксана, Франків Олеся, Бабинчук Марта.

2.Хорове мистецтво

У цій номінації виступали народний хор «Резонанс», жіночий хор, а також ансамбль «Лілеї». Усі колективи з факультету педагогіки, психології та соціальної роботи. Духовної сили додав ансамбль Богословського відділення при філософсько-теологічному факультеті «Менестрель».

dscn5877_500

3.Хореографічне мистецтво

Воно було представлене на високому рівні. Незмінним і гідним учасником конкурсу є колектив студентів ЧНУ ім.Ю.Федьковича «НЕОГАЛАКТИКА». Серед інших представників цієї номінації - студенти 2 курсу юридичного факультету, які підготували «Танцювальну мандрівку світом».

4. Інструментальне мистецтво

Цей жанр представлений такими учасниками: Понзель Василь, Стрижиборода Петро, Марковський Павло. У конкурсі взяли участь дует баяністів та квартет бандуристок факультету педагогіки,психології та соціальної роботи.

5. Циркове мистецтво

У цій номінації виступали студентки факультету фізичної культури ЧНУ Ушакова Людмила та Дорган Анастасія.

6. Театральне мистецтво

Театр-студія університету «Княгиня» презентувала уривок із п’єси «В солодкому полоні Батьківщини», розповівши про життя Володимира Івасюка.

7. Літературна творчість

Літературні здібності проявила студентка юридичного факультету Грібович Мирослава, яка читала авторський твір «Україна».

– Університет завжди готується на високому рівні до цього фестивалю у всіх номінаціях. І цьогорічний відбір не є виключенням. Особливо вразив високий рівень хорового, інструментального, хореографічного і вокального мистецтва. Радує й те, що учасниками конкурсу стають студенти з різних факультетів ЧНУ: юридичного, філософсько-теологічного, математичного, фізичного і, звісно, факультету педагогіки, психології та соціальної роботи (кафедра музики). Наприкінці квітня відбудеться гала-концерт фестивалю «Чисті роси», на якому виступатимуть найкращі за рішенням журі учасники та колективи. Безперечно, що до фіналу ввійдуть і студенти Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича, – розповіла член журі конкурсу Надія Вовк.

 

Прес-служба

Богословського відділення

За матеріалами: ЧНУ

 

 

 

 

 

 

 

 


Версія для друку
Автор: zan-lu
Дата створення: 2013-03-29
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 1034

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.