Богословське відділення / У Чернівецькому національному університеті ім. Юрія Федьковича вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




У Чернівецькому національному університеті ім. Юрія Федьковича вшанували пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років

23 листопада 2018 року, як і щорічно, останньої декади місяця, в  університетському храмі Трьох Святителів відбулася заупокійна літія у пам’ять про жертв Голодомору 1932-1933 рр. і політичних репресій в Україні.

232_500

До університетського храму на заупокійну службу прийшли викладачі, співробітники та студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.  

img_0181_500

Присутні запалювали свічі за своїх дідусів-прадідусів і бабусь-прабабусь.  Аби не забути, аби передати цей маленький символ вогню в інші покоління. Запалені у цей день свічі – це  земні вогники світлих поминань про тих, хто назавжди у Вічності…

img_0175_500

 

Під склепіння храму у виконанні студентів-богословів зринали скорботні мотиви як пам'ять про мільйони заморених голодом невинних людей, як потерпіли через те, що були українцями,  мали свою віру та світогляд.

Настоятель університетського храму Трьох Святителів, доцент кафедри релігієзнавства і теології, кандидат богословських та історичних наук,  протоієрей Микола Щербань зауважив: «Сьогодні ми згадуємо тих, хто став невинним заручником політичного рішення. Ми не шукаємо помсти! Ми шукаємо себе  і свою історичну пам’ять. Бо істинно кажуть: хто не знає свого минулого -  не гідний  майбутнього. Сьогодні ми згадуємо цю трагічну сторінку нашої історії, скорбимо і молимося…

Дякую усім, хто прийшов на заупокійну літургію і своєю присутністю довів,  що у нашого народу дійсно живе свята вічна пам'ять про жертв Голодомору.

Нехай сумні ювілейні роковини цієї страшної трагедії відгукнуться в наших серцях памяттю, молитвою та благочестивим спокоєм».

231_500

 

За матеріалами: Сайт ЧНУ ім. Юрія Федьковича


Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2018-11-24
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 331

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.