Богословське відділення / У Чернівецькому національному університеті вшанували Героїв Небесної Сотні ,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




У Чернівецькому національному університеті вшанували Героїв Небесної Сотні

19 лютого 2019 року, у хрмі Трьох Святителів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича на знак вшанування подвигу учасників Революції гідності та пам’яті про Героїв Небесної Сотні відбулася заупокійна панахида.

У цей скорботний день до храму прийшли студенти, викладачі та співробітники університету, аби запалити свічу пам’яті та молитвою вшанувати тих, хто жертовно поліг від куль зловорожих снайперів на головному Майдані України у лютому 2014 року.

img_0014_500

Заупокійну літію очолив натоятель університетського храму Трох СВятителів прот. Микола Щербань у співслужінні прот. Миколи Лагодича і прот. Миколаи Марусяка. За богогослужінням співав хор Богословського відділення під керівництвом свящ. Ігоря Луцана.

 img_0006_500

img_0010_500

img_0003_500

 Ось уже 5-ий рік поспіль у цей день ми  згадуємо тих, хто віддав своє життя за незалежну, Соборну Україну, за її світле, а головне – вільне майбутнє.  Тоді розстрільні групи брали на приціл патріотів, які багатотисячним гуртом вийшли на Майдан супроти режиму, що не міг повірити у такі стійкі і міцні лави людей, котрі згуртувалися заради загальнонаціональної мети. Небесна Сотня у центрі Європи змінила хід нашої історії. Саме тоді шальки терезів схилилися у бік європейських стандартів та цінностей.

Такої високої ціни за  демократичні перетворення і свободу у ХХІ столітті не заплатив жоден народ у Європі. Розрахунок був один: після десятка-другого народ кинеться урозтіч. Проте цього не сталося. Навіть тоді, коли цифра сягала майже ста чоловік.

Настоятель храму Трьох Святителів, завідувач Богословського відділення філософсько-теологічного факультету, отець, протоієрей Микола Щербань зауважив: Нині святкуємо сумний ювілей.  Народна мудрість говорить, що правдиві, істинні цінності – не лише ті, за які  варто жити.  А передусім ті, за які не страшно померти.

 Нині як тоді, 5 років тому, лунає «Вічна пам'ять»…. Нині, як тоді,  на початку протистояння на Майдані,  дзвони Михайлівського собору закликають до молитви і допомоги.  Можливо, тоді ці дзвони пробудили в українцях такі величні поняття, як «любов до Батьківщини», «патріотизм», «рідна земля», «мова», «культура», «історія»… А в загальному, це все можна назвати одним  глибоким словом – Гідність!».

 Це був надзвичайно важкий іспит для України.  Але ми вистояли і  продемонстрували усьому світові свою європейськість та неймовірне прагнення до свободи. І сьогодні наше завдання - пам’ятати своїх героїв та їхній подвиг, залишатись відданими цінностям та ідеалам Майдану . Адже Небесна сотня довела усьому світові, що Україна – це територія гідності й свободи.

 Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі…

Джерело: сайт ЧНУ


Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2019-02-22
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 513

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.