Богословське відділення / Урочистості з нагоди 25-ї річниці з часу відродження філософсько-теологічного факультету,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Урочистості з нагоди 25-ї річниці з часу відродження філософсько-теологічного факультету

5 березня 2019 року відбулися урочистості з нагоди 25-ї річниці відновлення діяльності філософсько-теологічного факультету Чернівецького національного факультету імені Юрія Федьковича.

У грудні 1993 р. Вчена рада університету ухвалила доленосне рішення про відновлення роботи філософсько-теологічного факультету.

Відомо, що Чернівецький університет був заснований у складі трьох факультетів теологічного, філософського та юридичного 1875 р. Як колись теологічний і філософський факультети були провідними осередками культури і духовності, наукових досліджень і освітньої діяльності у Південно-Східній Європі, так і сьогодні здобутки колективу його викладачів і студентів відомі не лише в Україні, а й далеко за її межами.

Йдучи назустріч 25-літньому ювілею, колектив викладачів і студентів факультету багато потрудився, аби мати що та з ким святкувати. В його заслугах – стандарти надання освітніх послуг з семи спеціальностей: богослов’я, філософія, релігієзнавство, соціологія, культурологія, публічне управління та адміністрування та соціальне забезпечення, активна науково-дослідницька та просвітницька діяльність. Завершальний етап святкових заходів , присвячених 25-тилітньому ювілею факультету відбувся 5 березня 2019 року. Цього дня до рідної Альма Матер з’їхалося багато поважних гостей, а передусім випускників факультету. За чверть століття здійснено двадцять випусків висококваліфікованих філософів, релігієзнавців, соціологів, культурологів, богословів, державних управлінців, які працюють різних соціально затребуваних сферах не лише нашої країни, а й далеко за її межами. Гордістю факультету є 7 архієреїв Православної Церкви України, понад 15 пасторів і єпископів протестантських церков, 28 кандидатів наук і 5 докторів філософських наук, відомі журналісти, режисери, актори, експерти, теле- та радіоведучі, митці, художники, політики та бізнесмени-меценати. І це – далеко невичерпний перелік тих випускників, якими справедливо пишається філософсько-теологічний факультет.

Упродовж 5 березня 2019 року відбулася насичена програма заходів. Це й Урочисте Богослужіння в університетському храмі Трьох Святих, академічно-наукові зустрічі та Урочиста академія в Мармуровій залі, а також святкова вечеря та товариське спілкування. Святкового шарму святкуванню додала концертна програма та краса дивовижного ансамблю Резиденції Митрополитів Буковини і Далмації. У концертній програмі виступили студенти ФТФ, а також наші друзі дитячий танцювальний ансамбль «Галактика».

Керівників релігійних конфесій нашого краю, керівництво, професорсько-викладацький склад, випускників та студентів ЧНУ ім. Ю.Федьковича привітав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. Участь в урочистій академії також взяла народний депутат України Альона Шкрум. «За двадцять п’ять років, що минули, факультет досягнув значних здобутків, а його випускники заклали надійний фундамент для Православної Церкви України та отримання нею Томосу про автокефалію. Також саме тут якнайкраще можна побачити в дії славнозвісну буковинську модель національно-конфесійної злагоди, якою ми так пишаємося. Більше того: філософсько-теологічний факультет ЧНУ є єдиним у своєму роді в Україні та слугує унікальним прикладом гармонійної співпраці освітян і духовенства», – наголосив посадовець, звертаючись до організаторів, гостей та запрошених на урочисту академію. Відтак, Іван Мунтян нагородив Почесними відзнаками Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною» декана філософсько-теологічного факультету ЧНУ ім. Ю.Федьковича Василя Балуха та настоятеля храму Трьох Святителів ЧНУ Православної Церкви України отця Миколу Щербаня. Почесними грамотами Чернівецької обласної ради керівник представницької влади краю відзначив викладачів факультету.

За матеріалами: BukNews;

 За матеріалами:  Сайт філософсько-теологічного фіакультету ЧНУ.


Версія для друку
Автор: prodo
Дата створення: 2019-03-11
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 374

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.