Богословське відділення / Робоча зустріч з питань запровадження підготовки капеланів у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича на базі освітніх програм з богослов’я,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Робоча зустріч з питань запровадження підготовки капеланів у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича на базі освітніх програм з богослов’я

25 травня 2021 р. відбулася розширена робоча зустріч під керівництвом Першого проректора Василя Балуха за участю ректора Університету Романа Петришина та науково-педагогічних працівників кафедри військової підготовки, на які було обговорено питання про запровадження підготовки капеланів в Чернівецькому національному університеті на базі освітніх програм з богослов’я.

Попри те, що Закон України «Про Службу військового капеланства» остаточно ще не схвалений, в багатьох ЗВО активно стали не лише обговорювати, ай запроваджувати різного роду освітні програми (ліцензовані та неліцензовані) часто там, де немає ні здобувачів богословських, ні військових спеціальностей.

upcuzaklikalipdtrimatizakonoproktprovyskovekapelanstvo1_500

Натомість в Чернівецькому університеті є усі передумови для запровадження таких освітніх програм. Тут є відповідні кафедри, людські та матеріально-технічні ресурси, бази практичної підготовки тощо.

zboryvijskovikapelany3_500

Отже, активне вивчення питання про

– це природній процес і реакція на сучасні запити в освіті, церковно-богословській практиці та військовій справі.  

За результатами наради було визначено перелік завдань, які має робоча група вивчити до наступної зустрічі:

1. З’ясувати, на кого має бути зорієнтована наша ОП та розробити проект ОП «Капеланська служба».

2. Спільно з науково-педагогічними працівниками військової кафедри скласти навчальний план ОП «Капеланська служба», який має включати навчальні дисципліни біблійно-богословського, суспільно-історичного спрямування та військової підготовки (навчальні дисципліни, які забезпечують набуття навичок й умінь соціально-психологічного та пасторального характеру капеланської діяльності, морально-правової і політичної культури, патріотизму й відповідальності за власне служіння та покликання, включаючи дисципліни, що забезпечують набуття риторичних і  професійно-комунікативних здібностей).

3. Звернутися до Верховної ради України з пропозицією про розширення статті 8. Підготовка військових капеланів, подавши її в такій редакції:

«Військові капелани Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України проходять курс за спеціальною програмою підготовки в навчальному центрі ЗСУ, а також можуть навчатися на ліцензованих ОП у ЗВО України, де функціонують військові кафедри та впроваджуються ОП за спеціальністю 041 богослов’я.

467769dkapelan485


Версія для друку
Автор: morika
Дата створення: 2021-05-25
Рубрика: Новини богословської освіти
Перегляди: 1039

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.