Богословське відділення / Протоієрей Микола Щербань взяв участь в урочистостях з нагоди складання військової присяги слухачами Кафедри військової підготовки ЧНУ,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Протоієрей Микола Щербань взяв участь в урочистостях з нагоди складання військової присяги слухачами Кафедри військової підготовки ЧНУ

Сьогодні, 24 липня, на території військової частини А2582, що на вул. Січових Стрільців, 6, відбувся урочистий випуск кафедри військової підготовки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Студенти традиційно завершили дворічне навчання складанням військової присяги на вірність українському народові.

vipusk_2_500

vipusk_5_500

vipusk_4_500

 

Серед курсантів – представники майже всіх факультетів ЧНУ, хоча на військовій кафедрі також навчалися представники інших закладів вищої освіти. Цьогоріч теоретичне і практичне навчання пройшли 23 дівчини, що є рекордом для кафедри, а також 1 учасник бойових дій.

Випускники на стройовому плацу військової частини А2582 (яка входить до складу 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України) дали особисту обіцянку гідно служити українському народові та рідній Україні. Кожному з них буде присвоєно первинне офіцерське звання.

Прийняття військової присяги – це останній етап у підготовці офіцерів запасу. Проте до цього вони пройшли дворічний вишкіл у спеціалізованих аудиторіях та прикафедральній навчальній базі. За два роки юнаки й дівчата вивчили військову техніку та зброю, тактичні прийоми ведення бойових дій, навчилися працювати з особовим складом військового підрозділу, набули навичок із тактики, вогневої підготовки, топографії, військової психології, опанували стройові прийоми та статути Збройних Сил України.

Місяць перед випуском слухачі провели на навчальному зборі у польових умовах на військовому полігоні. Практичними заняттями закріпили теоретичні знання з виконання службових обов’язків, пов’язаних з майбутньою професією. Навчалися поводженню зі зброєю.

Курсантів вітали з випуском Роман Петришин, ректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, декан факультету фізичної культури та здоров’я людини Ярослав Зорій, завідувач військові кафедри полковник Іван Хомік та заступник військового комісара Чернівецької області Антаначук Валерій. Також були присутні проректори Тамара Марусик і Дмитро Федорцов, декани факультетів університету.

Роман Петришин у вітальному слові привітав курсантів та їхніх батьків, побажав усім випускникам успішної кар’єри, гідного служіння Україні, збереження міцного духу та високих життєвих пріоритетів. Ярослав Зорій зазначив, що всі присутні юнаки да дівчата є взірцем для співвітчизників, тож мають підтримувати статус не тільки на словах чи папері, а гідними діями. Від імені батьків до присутніх звернулася волонтерка Марія Філіпчук, а серед випускників виступив з промовою курсант 411 взводу Назар Храбуст.

Ректор ЧНУ також похвалив молодь, наголосивши, що хоч за останні півтора роки навчання відбувалося більше в онлайн-режимі через карантин, студентам байдикувати не доводилось. Вони засвоїли всі теоретичні модулі, а виконати практичну програму та втілити знання змогли уже на навчальних стрільбах на полігонні.

Опісля складання присяги випускників традиційно освятив доцент кафедри філософії і культурології ЧНУ, протоієрей Микола Щербань. Завершилася подія урочистим маршем під Державний Гімн України та стройові пісні.

Джерело:

Офіційний сайт ЧНУ імені Юрія Федьковича


Версія для друку
Автор: zan-lu
Дата створення: 2021-12-11
Рубрика: Богослужіння
Перегляди: 301

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.