Богословське відділення / Відбувся черговий інформаційно-діалогічний семінар «Релігія в особах»,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Відбувся черговий інформаційно-діалогічний семінар «Релігія в особах»

8 березня 2023 року в межах всеукраїнського (а інколи й міжнародного) циклу інформаційно-діалогічних семінарів «Релігія в особах» відбулася надзвичайно цікава бесіда з відомим на сьогоднішній день священником (кліриком Дніпропетровської єпархії УПЦ в єднанні з Московським патріархатом) - Андрієм Пінчуком, який на початку квітня 2022 року ініціював до Предстоятелів Древніх Східних Церков (Пентархії) звернення щодо засудження очільника РПЦ Кіріла за підтримку війни росії проти України.

4_500

Традиційно модерувала подію ініціаторка й організаторка циклу «Релігія в особах» – докторка філософських наук, професорка, провідна наукова співробітниця Інституту філософії імені Г. Сковороди, відома в Україні та світі експертка з релігійних процесів і релігієзнавчої освіти та науки Людмила Филипович.

Уже традиційно, в запланованому заході, окрім студентів кількох вишів та широкої аудиторії слухачів з різних куточнів України, взяли також участь і релігієзнавці та богослови (викладачі та здобувачі освіти) кафедри філософії та культурології Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

_4_500

Під час зустрічі отець Андрій розповів лаконічно про свій життєвий шлях, волонтерську діяльність, благодійну організацію, якою опікується, а також висвітлив низку значущих міркувань, що стосуються сьогоднішніх міжправославних відносин в Україні, віднайдення шляхів подолання розділення та моделей об'єднання УПЦ і ПЦУ. Особлива увага була приділена діяльності керівництва Московського патріархату в Україні в умовах нинішніх зовнішніх і внутрішніх викликів тощо. До речі, отець Андрій є ревним прихильником щодо об'єднання УПЦ та ПЦУ в Єдину Помісну Православну Церкву, гостро засуджуючи колабораціонізм серед духовенства Московського патріархату в Україні та їх проросійські наративи...

2_500

Кожен присутній мав змогу задати питання, які цікавлять, та отримати вичерпні відповіді.

1_500

Викладачі й студенти кафедри філософії та культурології висловлюють щиру вдячність Високошановній Людмилі Олександрівні за можливість бути учасниками цього важливого заходу, а отцеві Андрієві за змістовну, цікаву й захоплюючу зустріч.

Прес-служба

Богословського відділення



Версія для друку
Автор: zan-lu
Дата створення: 2023-03-08
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 190

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.