Богословське відділення / Молодіжно-студентська конференція «Богослов’я нації»,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Молодіжно-студентська конференція «Богослов’я нації»

28 квітня 2023 року стартувала дводенна молодіжно-студентська конференція «Богослов’я нації», організована Таврійським християнським інститутом, в якій взяли участь – докторка філософських наук, доцентка кафедри філософії та культурології Ірина ГОРОХОЛІНСЬКА та студент 1 курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти, ОПП «Богослов’я», старший лаборант кафедри філософії та культурології Михайло МІЛЕШКІН.

Конференція проходила в м. Івано-Франківськ, у конференц-залі готелю «Надія». Захід розпочався з хвилини мовчання за всіма тими, хто поклав своє життя за волю і незалежність Батьківщини, невинно вбитих, а також прозвучав державний гімн України та були піднесені молитви за мир і швидку перемогу над загарбниками.

p1085035_500

На початку з вітальним словом виступив ректор інституту Валентин СИНІЙ, наголосивши на важливості щодо непохитного продовження спільної праці над реалізацією поставленої, єдиної для всіх, мети – швидкої перемоги над загарбниками. Відтак з розлогою доповіддю виступив відомий український релігієзнавець і філософ, доктор філософських наук, професор Юрій ЧОРНОМОРЕЦЬ. Тема його доповіді торкалася питань нації і національного визволення у світській та релігійній традиціях західної культури.

p1085092_500

p1085045_500

Також у першій половині дня учасники конференції заслухали доповіді, зокрема: магістранта кафедри філософії та культурології ЧНУ ім. Ю. Федьковича Михайла МІЛЕШКІНА, на тему: «Питання конфесійної самоідентифікації українських християн в умовах повномасштабного вторгнення» та завідувача кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Івано-Франківської академії Івана Золотоустого Руслана ДЕЛЯТИНСЬКОГО, на тему: «До питання про роль богословської освіти у формуванні української національної та громадянської ідентичності українців (на основі нового Закону України)». Відтак друга половина дня була повністю присвячена студентським доповідям, під час яких студенти-богослови різних конфесій, з різних регіонів України презентували результати свої перших наукових досліджень.

p1085089_500

p1085088_500

Важливо наголосити, що на завершення першого дня роботи конференції була організована панельна дискусія, на яку були зарошені Юрій ЧОРНОМОРЕЦЬ, Ірина ГОРОХОЛІНСЬКА, Руслан ДЕЛЯТИНСЬКИЙ та Михайло МІЛЕШКІН, а очолив дискусію ректор Валентин СИНІЙ. Під час дискусії було обговорено низку важливих питань щодо проблем богословської освіти та ролі богословів після закінчення війни тощо.

p1085269_500

p1085248_500

p1085245_500

p1085107_500

Після насиченого дня усіх присутніх було запрошено на спільну вечерю, під час якої в неформальній обстановці продовжилися цікаві бесіди між учасника конференції.

p1085282_500

Загалом, конференція була насичена плідними дискусіями, приємними зустрічами, новими знайомствами та доброзичливим християнським духом.

Щиро дякуємо за запрошення та надіємось на подальшу плідну співпрацю.


Версія для друку
Автор: zan-lu
Дата створення: 2023-05-01
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 169

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.