Богословське відділення / Круглий стіл на тему: «Квазірелігія "руского міра" в історії, теорії та досвіді сучасної загарбницької війни кремлівської імперії проти України»,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Круглий стіл на тему: «Квазірелігія "руского міра" в історії, теорії та досвіді сучасної загарбницької війни кремлівської імперії проти України»

   25 липня 2023 року відбувся надто цікавий, значущо-практичний круглий стіл, організований Відділенням релігієзнавства Інституту філософії імені Григорія Сковороди НАН України, з філософії релігії на тему: "Квазірелігія "руского міра" в історії, теорії та досвіді сучасної загарбницької війни кремлівської імперії проти України". У ньому, зокрема, взяли участь викладачі кафедри філософії та культурології Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича - доктор філософських наук, доцент Олександр БРОДЕЦЬКИЙ, як спікер і доповідач та кандидат історичних наук, асистент, священник Ігор ЛУЦАН.

4_500_06

.png_500_02

   Учасники засідання аналізували квазірелігійні ознаки русского міра й шукали важелі запобігання його руйнівній дієвості. До речі, це перша частина обговорення цієї теми. Попереду, у серпні, ще друга.
 
   Слухали непересічних доповідачів:
Павла Павленка (д.філос.н., проф., Київ) - «Русскій мір» як політичний проєкт російського православʼя";
Миколая Карпіцького (проф. СНУ ім. В.Даля, Слов'янськ) - "Квазірелігійна трансформація російської релігійної свідомості: методологія дослідження";
Олександра Бродецького (д.філос.н., доц., Чернівці) - "Голоси "русского міра" в публічній риториці і практиці предстоятеля "У"ПЦ Онуфрія Березовського";
Тетяну Євсєєву (д.іст.н., проф., Київ-Рим) - «Війна» як богословська категорія та універсальний інструмент «місії» Російської імперії /СРСР/РФ";
В'ячеслава Горшкова (релігієзнавець-нач.відділу співпраці з релігійними спільнотами ДЕСС) - "Слава та її здобуття як критерій релігії та релігійності".
8_500_03
3_500
15_500_01
 
   Ідеї всіх спікерів (науковців та експертів Павла Павленка, Миколи Карпіцького, Олександра Бродецького, Тетяни Євсєєвої, В'ячеслава Горшкова) прозвучали і в теоретичній, і в соціально-ціннісній, життєвій значущості.
Змістовною, евристичною стала й дискусія широкого кола фахівців, що відвідали подію. Традиційно модерувала діалог пані Оксана Горкуша.
16_500_01
18_500_02
 

Версія для друку
Автор: zan-lu
Дата створення: 2023-07-26
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 197

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.