Богословське відділення / Паломницька поїздка по західноукраїнських святинях,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Паломницька поїздка по західноукраїнських святинях

20-21 червня студенти Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю.Федьковича у супроводі викладача-методиста відділення свящ. Миколая Лагодича звершили паломницьку поїздку по західноукраїнських святинях.

 

pochiv001
 

 

Першою святинею, котру відвідали чернівецькі паломники, стала Свято-Успенська Почаївська Лавра. У монастирі, по завершені Божественної Літургії, паломники приклались до святинь обителі: чудотворної Почаївської ікони Божої Матері та мощей преп. Іова та Амфілохія Почаївських. На загадку про паломництво у Лаврі було придбано ікону Матері Божої Почаївської, котру по завершенні поїздки паломники передали в дар університетському храму Трьох Святителів.

 

pochiv002
 

 

З Лаври паломники відправились на монастирське кладовище та до лаврського скиту.

З Почаєва паломницька група направилась до джерела прав. Анни, де всі бажаючі мали можливість зануритись у святі води та набрати святої води в дорогу. Наступною святинею, котру відвідали чернівецькі паломники стала Божа гора.

 

pochiv003
 

 

З Божою допомогою всі члени групи успішно добрались до джерела та печери, котрі розташовані на вершині гори. Помолившись та напившись тут святої води, паломники попрямували на Радивилівщину. Річ у тому, що у дев'яту п'ятницю після Пасхи відбувається щорічне відзначення пам'яті козаків та селян, які загинули у битві під Берестечком (1651 р.), тому паломницький маршрут пролягав до с. Пляшева в обитель на Козацьких Могилах. Першим населеним пунктом у котрому зупинились паломники стало с. Михайлівка, де нас гостино зустрів парафіяльний священик батько одного зі студентів Богословського відділення, прот. Михаїл Кравець з родиною.

 

pochiv004
 

 

У вечері 20 червня на запрошення Бродівського благочинного прот. Василія Шири (настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Броди) та його сина свящ. Степана Шири (настоятеля парафії ап. Петра та Павла м. Старі Броди) паломницька група відвідала м. Броди. У храмі Різдва Пресвятої Богородиці студенти-богослови молились за воскресною всенічною, котру очолив свящ. Миколай Лагодич.

21 червня, у неділю, коли наша Православна Церква вшановує пам'ять усіх Святих землі Української, паломники з Богословського відділення прибули в обитель на Козацьких Могилах. Разом із тисячами вірних, які прибули у цей день на богослужіння, вони зустрічали Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. Святійший Патріарх Філарет у Георгіївському соборі очолив Божественну Літургію. Патріарху співслужили Високопреосвященнійші митрополити Рівненській і Острозький Євсевій та Переяслав-Хмельницький Димитрій, Архієпископи - Тернопільський і Кременецький Іов, Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, Луцький і Волинський Михаїл; Преосвященні єпископи - Вінницький і Брацлавський Онуфрій, Тернопільський і Бучацький Нестор, Кіровоградський та Голованівський Марк, духовенство монастиря та Рівненської єпархії, а також священики з Волинської, Тернопільської, Черкаської, Чернівецької та Запорізької єпархій.

Святійший Патріарх також очолив Вселенську Панахиду, на якій духовенство та вірні молилися за спокій душ усіх козаків та селян, які загинули у битві під Берестечком 357 років тому, віддавши своє життя за віру Православну та волю своєї держави.

 

1245697855_kozacki_mogyly4
 

 

По закінченні богослужіння Святійший Патріарх, духовенство, представники державної влади, козацтво та всі присутні направилися до пам'ятнику героям-козакам та поклали квіти. Велика кількість людей, які були присутні у цей день на Козацьких Могилах і молилися під час Божественної Літургії, вітали Святійшого владику, бажаючи йому довгих років життя.

 

p6210036
 

 

На зворотному шляху паломницька група зробила зупинку в м. Тернополі, де мала можливість помолитись у декількох православних храмах і уже ввечері 21 червня благополучно повернулась до рідного університетського храму.


Версія для друку
Автор: admin
Дата створення: 2010-01-05
Рубрика:
Перегляди: 4067

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.