Богословське відділення / Богослови подякували Богу за роки проведені в ЧНУ,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Богослови подякували Богу за роки проведені в ЧНУ

Вже стало традиційним щорічно 15 червня, в день пам'яті святого великомученика Іоана Нового, покровителя Буковини, в університетському храмі Трьох Святителів Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича звершувати подячну святкову Божественну Літургію випускників Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Впродовж багатьох років саме цього дня. випускники-теологи, у співслужінні з викладачами, по закінченні заліково-екзаменаційної сесії звершували свою подячне богослужіння, але цьогорічне святкування було особливим. У 2009-2010 р. на Богословському відділенні 9 студентів завершують навчання на шостому курсі (3 - за освітньо-кваліфікаційним рівнем "магістр" і 6 - за освітньо-кваліфікаційним рівнем "спеціаліст") і 14 студентів IV курсу Богословського відділення претендують на здобуття освітньо кваліфікаційного рівня "бакалавр богослов'я".

З благословення Святійшого Патріарха Київського та всієї Руси України Філарета молитовно вшанувати пам'яті святого великомученика Іоана Нового, покровителя Буковини, до університетського храму прибули Преосвященнійший НЕСТОР, єпископ Тернопільський та Бучацький та Преосвященійший ІЛАРІОН, єпископ Чернігівський та Ніжинський.

14 червня 2010 року Преосвященійший ІЛАРІОН, єпископ Чернігівський та Ніжинський, очолив святкове Всенічне бдіння

 

2010.06.041_500

 

у співслужінні завідувача Богословського відділення Київської Православної Богословської Академії при філософсько-теологічному факультеті Київської Православної Богословської Академії прот. Миколая Щербаня,

2010.06.042_500

 

викладача-методиста Богословського відділення свящ. Миколая Лагодича та випускників у священому сані: свящ. Павла Захарука, свящ. Володимира Токарюка, свящ. Димитрія Шори, дияконів Богдана Сливки та Іоана Шубина.

 

2010.06.043_500

 

 

Під час всенічної студенти відділення приступили до святого Таїнства Покаяння.

 

2010.06.044_500
 

 

У сам день свята Божественну Літургію очолив єпископ Тернопільський та Бучацький НЕСТОР у співслужінні єпископа Чернігівського та Ніжинського ІЛАРІОНА, викладачів та студентів Богословського відділення у священному

 

2010.06.045_500

 

сані: завідувача Богословського відділення Київської Православної Богословської Академії при філософсько-теологічному факультеті Київської Православної Богословської Академії доцента прот. Миколая Щербаня, доцента прот. Михаїла Марусяка, викладачів прот. Миколая Симчича та прот. Миколая Марусяка, викладача-методиста Богословського відділення свящ. Миколая Лагодича; студентів VI курсу свящ. Павла Захарука, свящ. Василія Дарвая, свящ. Іоанна Марковського; студентів IV курсу: свящ. Володимира Токарюка, свящ. Димитрія Шори, диякона Богдана Сливки. У цьому році до святкового богослужіння долучились випускники спеціальності «релігієзнавство» свящ. Василій Мороз, свящ. Володимир Джезняк та диякон Іоан Шубин.

 

2010.06.047_500

 

2010.06.048_500

 


 

На запричасному стиху випускник–бакалавр Олександр Марчук виголосив змістовну проповідь про життя та подвиги святого великомученика Іоанна Нового Сучавського.

За Божественною Літургією співав зведений хор студентів - випускників 4 та 6 курсів, під керівництвом випускника - бакалавра Ігоря Луцана.

 

2010.06.049_500
 

 

У цей день до університетського храму Трьох Святителів, окрім студентів, прибуло багато парафіян, котрі молитовно долучились до свята. За цією святковою Божественною Літургією було близько сотні

 

2010.06.0410_500

 

присутніх за богослужінням студентів та парафіян причастились Святих Христових Таїн.

Після відпусту з вітальним словом до присутніх у храмі студентів-випускників звернувся викладач Богословського відділення єпископ НЕСТОР.

 

2010.06.0411_500
 

 

З словом подяки від імені студентів-випускників звернувся староста шостого курсу свящ. Василій Дарвай. У випускників склалась добра традиція залишати на молитовну згадку про себе цінні подарунки. Цей рік не став виключенням: шестикурсники подарували дарохранительницю для домового храму університету, який, до речі, освячено на честь святого великомученика Іоанна Нового (Сучавського). На даний час домовий храм університету (бувший домовий храм резиденції Буковинських митрополитів, 5 корпус ЧНУ) знаходиться на завершальній стадії реставрації. Реставраційні роботи у храмі відбуваються при активній і дієвій участі усього керівного складу університету та, особливо, за підтримки ректора проф. Мельчука С.В., а також за сприяння Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета. 

2010.06.0414_500

 

Святкове богослужіння завершилось хресним ходом до домового храму резиденції, котрий, як уже зазначалося, був освячений в пам'ять великомученика Іоанна Нового. Не зважаючи на те що в даний час цей храм перебуває на реставрації у ньому, все ж таки,

 

2010.06.0415_500

 

було відслужено молебен до святого Іоана Нового.

 

2010.06.0416_500
 

 

Після відпусту з вітальним словом до присутніх у храмі звернувся єпископ Іларіон.

 

 

2010.06.0413_500

 

 

 

 

Житіє святого великомученика Іоанна Нового (Сучавського)


Версія для друку
Автор: prot-docent
Дата створення: 2010-06-17
Рубрика:
Перегляди: 3896

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.