Богословське відділення / На Богословському відділенні КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича розпочала роботу Випускна екзаменаційна комісія,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




На Богословському відділенні КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича розпочала роботу Випускна екзаменаційна комісія

24 червня 2010 року на Богословському відділенні КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича розпочала свою роботу Випускна екзаменаційна комісія.

 

p6241556_500

 

До складу комісії входили: завідувач кафедри релігієзнавства та теології, декан ФТФ, проф. Балух В.О., завідувач Богословського відділення доц. прот. Микола Щербань, доц. прот. Михайло Марусяк, викладач-методист відділення доц. свящ. Микола Лагодич, прот. Микола Симчич, прот. Микола Макусяк, доц. Боднарюк Б.М. та викладач Гиманик Я.В. (секретар комісії). Цього дня студенти VI курсу Богословського відділення проходили захист магістерських та дипломних робіт.

Цього року до захисту було подано 3 магістерські та 6 дипломних робіт.

Цікавими науковими розробками стали дослідження студентів-магістрантів: свящ. Павла Захарука («Ідейно-смисловий зміст православної сотеріології: антропологічний аспект»), свящ. Василя Дарвая («Берестейська церковна унія 1596 р.: історико-канонічний аналіз»), Семенюка Миколи («Православна антропологія: патрологічний аспект»).

 

 

p6241558_500
 

 

У процесі захисту було заслухано відгуки наукових керівників та рецензії офіційних опонентів. Рецензентами було вказано на ряд недоліків та неточностей, які мали місце у роботах.

 

 

p6241564_500
 

 

За таким же порядком відбувався захист дипломних робіт.

 

 

p6241574_500
 

 

Студентами-випускниками (ОКР «Спеціаліст») було подано до захисту також доволі цікаві наукові розробки: Бобик Дмитро («Виникнення та розвиток жебруючих чернечих орденів у ХІІІ-ХІV ст.») Мазурик І. («Пасторологічний аспект пастирських послань апостола Павла у світлі православної екзегетики») Мамрош М. «Четвертий Вселенський Собор: історіософський та богословський виміри», Марковський І. («Встановлення та розвиток таїнства Хрещення та Миропомазання»), Панасюк В. («Роль і місце новозавітніх апокрифів та аграф у контексті формування Священного Передання»), Підгірний Р.(«Вірменська Церква: історичний розвиток та сучасний стан»).

 

p6241561_500
 

 

За результатами рецензування та самого захисту всі роботи були визнані такими, що, в цілому, відповідають рівню та вимогам, які висуваються до магістерських та дипломних робіт.


Версія для друку
Автор: prot-docent
Дата створення: 2010-06-25
Рубрика:
Перегляди: 4092

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.