Богословське відділення / Престольне Свято святого Володимира Великого у місті Надвірній 28.07.2010 року. ,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Престольне Свято святого Володимира Великого у місті Надвірній 28.07.2010 року.

28 липня, в день свята на честь Хрестителя Київської Руси-України - святого князя Володимира, в день державного свята - Хрещення України, в соборі Святого Володимира міста Надвірної на честь Престольного свята було звершено урочисте богослужіння. Було відслужено уставне  Всенічне богослужіння

 

15378297_500

та Божественна Літургія, Акафіст та Водосвятний молебень.

На запрошення пароха Всенічну відправу очолив священик Миколай Лагодич, клірик Чернівецького ставропігійного університетського храму Трьох Святителів.

15378302_500

По закінченні Всенічної було звершено Божественну літургію, яку очолив отець-доцент Миколай Лагодич

15380709_500

у співслужінні митрофорного протоієрея Степана Проскурняка, настоятеля парафії селища Ланчин, митрофорного протоієрея Михаїла Купчака, настоятеля парафії села Заріччя, митрофорного протоієрея Юрія Пецюка, настоятеля парафій села Чорні Ослави та села Бистриця, протоієрея Івана Микицея, настоятеля парафії села Чорний Потік, протоієрея Івана Лавришина, настоятеля парафії села Парище, протоієрея Василя Ужитчака, настоятеля парафії села Білі Ослави, протоієрея Михаїла Слободяна, настоятеля парафії села Добротів, протоієрея Івана Качура, настоятеля села парафії села Вишків Долинського деканату, протоієрея Ярослава Абрата, настоятеля парафії Трьох Святителів селища Делятин, протоієрея Івана Кепещука, настоятеля парафії Святих апостолів Петра і Павла селища Делятин, ієрея Любомира Траска, настоятеля парафії села Гвізд, ієрея Михаїла Максим'юка, настоятеля парафії села Лісна Тарновиця та настоятеля соботу митрофорного протоієрея Олега Траско. За Літургією молився клірик Коломийської єпархії отець диякон Михаїл Герилюк.

15381013_500

Богослужіння супроводжував спів  хору «Благодатний Вогонь» собору Святого Володимира міста Надвірна під орудою регента Уляни Семенишин.

15381054_500
15381170_500
15381214_500

Наприкінці Літургії, настоятель парафії митрофорний протоієрей Олег Траско подякував Його Преподобію отцю Миколаю Лагодичу за здійснений дружній візит та полум'яну проповідь воголошену за Божественною Літургією. Зокрема молитовна подяка була адресована всім присутнім священикам та вірянам, старшому братові (завгоспові) парафії Степану Дячуку та старшій сестриці Марії Гаврилаш; скарбнику парафії Ірині Полатайко, дякові собору Михайлові Юркевичу та паламарю Махайлові Ткачукові. Молитовна вдячність линула з вуст настоятеля і присутнім учасникам усіх хорів собору «Благодатний Вогонь» під орудою Уляни Семенишин, «Осанна» під орудою Михаїла Юркевича, «Діти Едему».

Після Літургії, майдані біля храму було звершено Водосвятний Молебень, який очолив митрофорний  протоієрей Михаїл Купчак.

Завершилось святкове Богослужіння Хресним ходом довкола Свято-Володимирського собору міста Надвірна.

Лунають слова подяки мирян митрофорному протоієрею отцю-декану Олегу, який зумів збудувати величний храм, який зумів об'єднати мирян в православній вірі - вірі в Бога, надії на Бога, в любові до Бога. В день величного свята, ми підносимо молитву за Україну, запалюємо свічки за кращу долю нашого народу, за єдність віри, долучаємось до Хресного ходу в нашій столиці і віримо, що ми українці, і український дух в наших серцях нікому не здолати.

Повний фотолітопис цієї події можна переглянути тут.

За матеріалами «Надвірнянського деканату»


Версія для друку
Автор: fmykolaj
Дата створення: 2010-08-01
Рубрика:
Перегляди: 4444

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.