Богословське відділення / Завідувач Богословського відділення прийняв участь в Актовому дні Київської православної богословської академії ,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Завідувач Богословського відділення прийняв участь в Актовому дні Київської православної богословської академії

 

 9 жовтня 2011 року Київська православна богословська академія в черговий раз відзначила Актовий день на честь свого небесного покровителя – святого апостола і євангелиста Іоана Богослова.

     Святкові заходи розпочалися з богослужіння – Божественної Літургії та подячного молебня – в академічному храмі в ім’я святого апостола і євангелиста Іоана Богослова, яке очолив Святійший Патріарх Філарет у співслужінні ректора КПБА преосвященнійшого єпископа Епіфанія, преосвященнійшого єпископа Богуславського Євстратія, проректора з навчально-виховної роботи протоієрея Олександра Трофимлюка, проректора з наукової роботи протоієрея Віталія Клоса, ректора Волинської православної богословської академії протоієрея Ігоря Швеця, в. о. ректора Рівненської духовної семінарії священика Віталія Лотоцького, завідувача богословським відділенням КПБА при філософсько-теологічному факультеті Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича протоієрея Миколая Щербаня, проректора Львівської православної богословської академії священика Михаїла Сивака, викладачів та студентів у священному сані. На малому вході Святійший Патріарх удостоїв чергової священичої нагороди – хреста з прикрасами – протоієрея Миколу Щербаня.

 

img_4943_500_01
 

 

    Після богослужіння відбулося урочисте засідання в актовій залі Академії. Зі вступним словом до присутніх звернувся ректор Академії єпископ Епіфаній. Актову доповідь «Необхідність активізації позабогослужбової діяльності православного пастиря в умовах сучасності» виголосив проректор КПБА протоієрей Олександр Трофимлюк.

   

img_5142_500

 

З вітальними адресами на ім’я Академії звернулися гості – проректор з науково-педагогічної роботи Київського національного університету ім. Тараса Шевченка доцент Володимир Петрович Шевченко, заступник директора Інституту історичної освіти з виховної та наукової роботи Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова доцент Ігор Георгійович Вєтров, завідувач відділу проблем релігійних процесів в Україні відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г. С. Сковороди НАН України професор Людмила Олександрівна Филипович, професор кафедри державної політики та управління політичними процесами Національної академії державного управління при Президентові України Марія Іванівна Пірен, а також очільники й представники інших духовних навчальних закладів УПЦ Київського Патріархату, що брали участь у богослужінні.

 

img_5158_500
 

 

    Також було вручено іменну стипендію та цінні подарунки у вигляді книг кращим аспірантам та студентам КПБА – Петрові Мельничуку, Василеві Бабію, Валерію Олійникову, Богданові Морозу, Ігореві Кострікову, Михайлові Альмесу, Юрію Борису, Ігореві Смалю, ієродиякону Михаїлові (Карнауху), Володимирові Гапонюку, Сергію Барилу, Дмитру Цибаку, Іллі Коренькову та Андрію Сікалу.

    Владика-ректор презентував черговий (восьмий) впуск «Трудів КДА», «Апостольські постанови» в перекладі українською мовою, збірку віршів викладачів та студентів Академії «Два шляхи» та інформаційно-довідковий буклет про Київську православну богословську академію.

    За заслуги з відродження духовності та утвердження Української Помісної Православної Церкви з рук Святійшого Патріарха отримали церковні ордени викладачі Академії – Вероніка Василівна Матвієнко та Віталіна Леонідівна Ткачова.

    Від імені Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова Ігор Георгійович Вєтров вручив пам’ятну медаль в честь 20-річчя Незалежності України Патріарху Філарету, ректора Академії єпископа Епіфанія нагородив орденом Геродота Галікарнаського І ступеня, а викладачів – професора протоієрея Петра Зинича та доцента Ірину Миколаївну Преловську – орденом Геродота Галікарнаського ІІ ступеня.

    На завершення Святійший владика вручив атестат доцента проректорам КПБА протоієрею Олександру Трофимлюку та протоієрею Віталію Клосу і звернувся з повчальним словом, у якому наголосив на важливості й необхідності любові для об’єднання українського православ’я та утворення й утвердження Помісної Української Православної Церкви.

 

Олександр МИРОНЧУК,
кандидат богословських наук,
учений секретар КПБА

За матеріалами сайту Переяслав-Хмельницької єпархії УПЦ

 


Версія для друку
Автор: fMykolaj
Дата створення: 2011-10-10
Рубрика: Загальноцерковні новини
Перегляди: 3604

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.