Богословське відділення / Богослужіння у день свята Благовіщення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії в університетському храмі (ДОДАНО ФОТО),
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Богослужіння у день свята Благовіщення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії в університетському храмі (ДОДАНО ФОТО)

.jpg_500_06.jpg_500_07

7 квітня 2012 року, у Лазареву суботу Православна Церква вшановує Благовіщення Пресвятої ВЛАДИЧИЦІ НАШОЇ Богородиці І ПРИСНОДІВИ МАРІЇ.

Напередодні, 6 квітня, у п’ятницю ввечері, в університетському храмі Трьох Святителів було відслужено всенічне бдіння (велике повечір’я з літією та утреню з полієлеєм), а в  суботу 7 квітня 2012 року – Божественну Літургію. Богослужіння очолив настоятель храму прот. Микола Щербань у співслужінні клірика храму свящ. Миколая Лагодича, студента VІ курсу свящ. Богдана Сливки – настоятеля парафії св. пророка Іллі м. Заліщики Тернопільсько - Бучацької єпархії та студента ІІІ курсу свящ. Романа Лазарука – клірика Кіцманської єпархії.

p4068715_500

p4068732_500

p4068742_500

p4078749_500

p4078755_500

p4078763_500

За Божественною Літургією велика кількість вірян сподобились причаститися Пречистого Тіла та Крові Господа нашого Ісуса Христа.

По завершенні Літургії до присутніх у храмі парафіян і студентів із проповіддю звернувся настоятель храму прот. Микола Щербань.


Уставні особливості.

Літургія св. Іоана Золотоустого.

Утр. – Лк., 4 зач., І, 39–49, 56.

Літ.: Євр., 306 зач., ІІ, 11–18. Лк., 3 зач., І, 24–38.

Прав. Лазарю: Євр., 333 зач., ХІІ, 28 – ХІІІ, 8. Ін., 39 зач., ХІ, 1–45.

Служба відправляється за Марковою главою Типікона під 26 березня: “Якщо припаде Благовіщення в суботу Лазареву”.

На вечірні в п'ятницю кафизми немає. На “Господи, взиваю” стихири Тріоді 2, свята 3 і прав. Лазаря 5, “Слава” прав. Лазаря, “І нині” свята. Далі вхід, прокимен, паримії дня 2 і свята 3 далі Літургія Ранішосвячених Дарів.

Всенічне бдіння починається з великого повечір’я виголосом: “Слава Святій…”. Після першого Трисвятого – тропар свята, після другого – кондак. Після читання “Слава в вишніх Богу…” – літія.

Всенічне бдіння починається з великого повечір’я виголосом “Слава Святій”. Співається “З нами Бог” із стихами. Після першого Трисвятого – тропар свята, після другого – кондак. Після читання “Слава в вишніх Богу…” – літія. На літії всі стихири свята. На стиховних стихира свята, “Слава” прав. Лазаря, “І нині” свята. Після “Нині відпускаєш” тропар свята (3 р.).

На утрені тропар свята (2 р.), “Слава” прав. Лазаря, “І нині” свята. По обох кафизмах сідальний Тріоді, “Слава і нині” свята. Полієлей, величання і сідальний свята. “Від юності моєї”. Прокимен і Євангеліє свята. “Воскресіння Христове”, псалом 50 і стихира свята. Канони свята з ірмосами на 6 і прав. Лазаря обидва канони на 8. За катавасію – ірмос 2-го канону прав. Лазаря “Воду пройшовши”. По 3-й пісні кондак, ікос і сідальний прав. Лазаря, “Слава і нині” свята. По 6-й пісні кондак і ікос свята. На 9-й пісні приспіви свята, а до тропарів Тріоді приспіви: “Слава Тобі Боже наш…”, і катавасія: “Воістину Богородицю”. Співається “Свят Господь Бог наш”. Світильний свята (2 р.), “Слава і нині” прав. Лазаря. На хвалітних стихири свята 3 і прав. Лазаря 3 із своїми приспівами, “Слава” прав. Лазаря, “І нині” свята. Після великого славослів’я тропар свята, “Слава і нині” “Загальне воскресіння”.

На часах тропар свята, “Слава” прав. Лазаря, а кондаки їхні поперемінно.

На Літургії антифони зображальні На вході тропарі свята, прав. Лазаря, “Слава” кондак прав. Лазаря, “І нині” свята. Замість Трисвятого “Усі ті”. Прокимен, Апостол, Алилуарій, Євангеліє і Причасний спочатку свята, потім прав. Лазаря. Задостойник свята. Відпуст утрені й Літургії: “Христос, Істинний Бог наш...” із згадуванням імені св. прав. Лазаря. З цього дня Мінея не використовується і “Чеснійшу...” не співається до понеділка Фоминої седмиці.

На трапезі дозволяється риба.

 


Версія для друку
Автор: fMykolaj
Дата створення: 2012-04-09
Рубрика: Богослужіння
Перегляди: 4089

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.