Богословське відділення / ПРЕПОДОБНИЙ АМФІЛОХІЙ БЛАГОСЛОВИВ ПРОЧАН У СВОЄМУ РІДНОМУ СЕЛІ,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




ПРЕПОДОБНИЙ АМФІЛОХІЙ БЛАГОСЛОВИВ ПРОЧАН У СВОЄМУ РІДНОМУ СЕЛІ

12 травня Свята Православна Церква вшановує пам'ять великого подвижника та святого ХХ століття – преподобного Амфілохія Почаївського. Цьогоріч Церква відзначає 10-ту річницю канонізації преподобного. З нагоди свята, 11 травня 2012 року, в с. Мала Іловиця Шумського району (рідному селі преподобного Амфілохія) була звершена святкова Соборна Божественна літургія.

mal_il05_500   

Ще перед смертю отець Йосиф (до постригу в схиму прп. Амфілохій носив це ім’я) заповідав, що у його рідному селі постане храм, і сьогодні заповіт преподобного виконується. На тому самому місці, де преподобний Амфілохій хотів збудувати храм сьогодні уже залито фундамент майбутньої святині.

На місці майбутнього храму урочисте соборне Богослужіння, на запрошення керуючого Тернопільсько-Бучацької єпархії архієпископа Нестора, очолив митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній. Розділити радість свята також прибули: митрополити Луцький і Волинський Михаїл та Черкаський та Чигиринський Іоан; архієпископи Тернопільський і Кременецький Іов та Вінницький і Брацлавський Онуфрій; єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло.

      mal_il01_500
Святкові заходи розпочалися Хресним ходом від Свято-Вознесенського храму с. Велика Іловиця Шумського району. Перед початком Хресного ходу на знак братської любові та спільної молитви преосвященнійший Павло, єпископ Тернопільський і Теребовлянський подарував для майбутнього монастиря на честь преподобного ікону святого Амфілохія Почаївського із частицею його нетлінних мощей.

img_6925_500

Вшанувати пам'ять великого подвижника української землі цьогоріч прибуло духовенство та паломники із Тернопільської, Рівненської, Вінницької, Волинської, Черкаської, Хмельницької та Чернівецької областей.

img_6927_500

img_6889_500

Близько сотні священнослужителів та декілька сотень вірних у спільній молитві прославляли преподобного. Велика кількість прочан під час Богослужіння прийняли Таїнство Сповіді та причастилися Святих Тіла і Крові Господньої.

      img_6944_500


Богослужіння урочисто супроводжував спів трьох хорів: студентів Богословського відділення ФТФ ЧНУ імені Ю. Федьковича, храму прп. Іова Почаївського с. Горинка Кременецького району

img_6933_500

та студентів Волинської православної богословськкої академії.

       Великої благодаті сповнилися усі ті хто прибув цього весняного дня у Малу Іловицю вшанувати пам'ять преподобного отця Амфілохія.

mal_il16_500

mal_il17_500

mal_il18_500

Під час Євхаристійного канону замироточила ікона преподобного Амфілохія із частицею його нетлінних мощей. Каплі мира стікали по клобуку та руці преподобного.

img_6951_500

До кінця Богослужіння краплі мира почали з’являтися іще на двох іконах: Спасителя та Пресвятої Богородиці.

Під час за причасного із повчальним словом до присутніх звернувся свящ. Віталій Ігнатів, котрий розповів про подвижницьке життя преподобного отця.
По завершенні Богослужіння традиційно відбувся водосвятний молебень, після якого преосвященнійші владики окропили всіх освяченою водою.

       Після молебню із словами подяки до присутніх звернувся архієпископ Нестор. Владика подякував всім ієрархам, священнослужителям та прочанам, котрі відгукнулися на запрошення та прибули заради спільної молитви в Малу Іловицю.

     Із словами подяки також звернувся і настоятель Свято-Вознесенського храму с. Велика Іловиця прот. Андрій Любунь (будівничий храму прп. Амфілохія Почаївського), котрий висловив слова вдячності усім меценатам та жертводавцям, котрі доклали своїх зусиль заради сьогоднішнього свята.

Під час Богослужіння молилися представники влади та інтелігенції: депутати Тернопільської обласної ради Степан Барна та Михайло Головко; голова Української Всесвітньої координаційної ради Михайло Ратушний; директор видавництва «Історичні місця рідного краю» Олег Кіналь та автор книги про Преподобного Амфілохія Почаївського Наталія Кіналь.

img_6953_500

        img_6952_500


Отець Йосиф ніколи нікого не відпускав із свого дому голодним чи не обігрітим. Тому за усталеною традицією уже було розкладено польову кухню і кожен з паломників мав можливість взяти участь у спільній святковій трапезі.

Максим ГЕРАСИМЮК

прес-служба Тернопільсько-Бучацької єпархії


Версія для друку
Автор: fMykolaj
Дата створення: 2012-05-11
Рубрика: Загальноцерковні новини
Перегляди: 4549

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.