Богословське відділення / Відкриття виставки вишитих ікон «Для тебе, Україно» Надії Боєчко з Румунії ,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Відкриття виставки вишитих ікон «Для тебе, Україно» Надії Боєчко з Румунії

До Дня незалежності України в Чернівецькому обласному художньому музеї відкрилася персональна виставка вишитих ікон «Для тебе, Україно» Надії Боєчко, дружини Генерального консула України в Сучаві (Румунія).

Надія Боєчко родом з Київщини. У 1979 р. закінчила Київський державний педагогічний інститут імені О. М. Горького, після чого працювала вчителем біології та хімії у СШ №76 м. Києва, заступником директора Гореницької середньої школи.

__09

У доробку майстрині більше 70 вишитих робіт, виконаних у техніці хрестик, з них 30 – ікони. Останні 9 років майстриня зосередилась виключно на релігійній тематиці. З-поміж вишитих ікон Надії Боєчко можна побачити копії з всесвітньовідомих живописних творів грандів європейського Відродження, таких як: Леонардо да Вінчі, Сандро Ботічеллі, Бернардо Строцці, Рафаель Санті та ін.

.jpg_23

Перша персональна виставка майстрині відбулась у 2003 році у музейному комплексі «Буковина» у м. Сучава (Румунія). Нині - 14-та виставка майстрині, і перша - в Чернівцях. «Символічно, що ця виставка відбувається у дні Успенського посту.  У доробку вишивальниці понад 70 робіт, виконаних хрестиком, з них 30 – ікони. Сьогодні майстриня представила 21 роботу.

Кольорова палітра вишитих робіт налічує до 60 відтінків. Мисткиня працює за схемами, які виготовляє відома болгарська художниця Стоянка Іванова, інформує прес-служба Чернівецької ОДА.

- Виготовлення ікон – це справжнє таїнство, – каже Надія Боєчко. – Тому кожна із них освячена у церкві. Колись я викладала хімію у школі. Але потім чоловік став дипломатом, тож мені довелося багато подорожувати світом. Якось у старовинному Сучавському храмі я отримала благословення монахині Лючії і почала вишивати святих. Дуже вдячна вашому містові за те, що надало можливість показати ці роботи, насичені духовністю, городянам.

Участь у відкритті виставки взяли голова обласної ради Михайло Гайничеру, перший заступник голови облдержадміністрації Георгій Галиць, генеральний консул Румунії в Чернівцях Татіана Попа, друзі мисткині, чернівчани.

Від імені Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича майстриню привітала заслужений діяч науки і техніки України, відмінник освіти України, доктор історичних наук, професор Тамара Володимирівна Марусик – проректор з науково-педагогічної роботи з питань навчально-виховного процесу.
Від імені духовенства та вірян університетського храму Трьох Святителів  Надію Боєчко із відкриттям першої персональної виставки вишитих ікон у Чернівцях привітав прот. Миколай Лагодич.


Версія для друку
Автор: fMykolaj
Дата створення: 2012-08-16
Рубрика: Загальноцерковні новини
Перегляди: 4038

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.