Богословське відділення / Завідувач богословського відділення взяв участь у святкуванні 138-річниці ЧНУ ім. Ю.Федьковича,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Завідувач богословського відділення взяв участь у святкуванні 138-річниці ЧНУ ім. Ю.Федьковича

    3 жовтня у Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулися урочистості з нагоди Дня університету. Святкове дійство мало потрійну причину: День працівників освіти, День міста Чернівці та, власне, День університету.

dscn0292_500
     Відкрилося дійство урочистим виконанням гімну студентства «Gaudeamus»  (народний хор університету «Резонанс» під керуванням доцента Андрія Плішки). Вшанували хвилиною мовчання тих, які цього року відійшли у вічність: Юрія Юрійчука, Петра Козьмука, Андрія Кушніренка, Володимира Солодкого, Степана Вовка та Ніни Гуйванюк. Не порушуючи традиції, що склалася в університеті, вшанували їх пам’ять та пам’ять ректорів і проректорів, похованих в Чернівцях покладанням квітів.
    У вітальному слові до колег та студентства ректор ЧНУ Степан Мельничук наголосив: «Ми по праву можемо пишатися тим, що наш університет – один з кращих не тільки в Україні, а й далеко поза її межами. На сьогодні ЧНУ має статус класичного університету. Також Степан Васильович підбив підсумки роботи численного університетського колективу та побажав успіху в подальшому.
    Перший заступник голови Чернівецької ОДА Георгій Галиць з приємністю відзначив, що щасливий з того, що щасливий як випускник Чернівецького університету, і вручив державні нагороди, відзнаки та Почесні грамоти кращим науковцям цього ВНЗ.
    Голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру відзначив провідні наукові школи, які беруть свій початок з Чернівецького університету, назвав їх очільників та ще раз підкреслив, що Чернівецький національний університет – справжній храм науки.
Секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин побажав викладацькому складові терпіння, вдячних студентів, а всім присутнім – гарного святкового настрою.
    Кращі науковці, чиїми досягненнями пишається Чернівецький університет,  а також науковці, що цього року захистили кандидатські та докторські дисертації, і студенти-активісти нагороджені Почесними грамотами від міської влади.
    На урочистій академії до Дня університету звання почесного доктора ЧНУ удостоєний В.А.Шендеровський – видатний український фізик-теоретик та історик науки.
    Атмосферу святкового дійства та насолоди від справжнього мистецтва у всій багатогранності дарували гостя свята Наталя Ченківська, ансамбль «Лілея», Святослав Костецький, дует «Етно», Ансамбль народних інструментів. Глядацький захват досяг свого апогею після виступу викладача кафедри музики Ірини Стиць, яка продемонструвала колоритний вокал, поєднаний з яскравим драматизмом.

 
За матеріалами: ЧНУ


Версія для друку
Автор: zan-lu
Дата створення: 2013-10-05
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 1770

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.