Богословське відділення / Паломництво до святинь Києва,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Паломництво до святинь Києва

23-24 листопада з благословення завідувача богословського відділення доц., прот. Миколи Щербаня, на чолі із викладачем Богословського відділення – Гергелюком М.М., було здійснено паломницьку мандрівку до святинь м. Києва.

6lwgn7c84c0_500

Прибувши з Божою поміччю до золотоверхого Києва, паломники відвідали Свято-Володимирський патріарший кафедральний собор, де поклонились мощам великомучениці Варвари та священномученика Макарія, митрополита Київського. Далі паломницький шлях проляг до Михайлівського Золотоверхого монастиря через Золоті Ворота, Софійську площу, Андріївський узвіз. Помолившись у обителі Арх. Божого Михаїла паломницька група вирушила до місця зупинки на час молитовного відвідування столиці – до Свято-Феодосіївського чоловічого монастиря.

bslrxyraok_500

_sywczpa0nw_500

enmnxxycp1s_500

n6rhfsnvkzo_500

qehoi_doi4_500

wnqft2mnzpe_500

Після короткого відпочинку та трапези, братство взяло участь поминальних заходах за жертвами геноциду української нації 1932-1933 рр., що відбувались у меморіалі жертв Голодомору.

ufnigdhnywu_500

8h42uooprja_500

За всенічним богослужінням паломники з Буковини молились разом з єпископ Васильківський Лаврентієм, вікарієм Київської єпархії та братією Феодосіївського монастиря.

Ввечері під час чаювання, православна молодь мала змогу поспілкуватись на різні цікаві теми, поділитись за день здобутими враженнями з духівником братства о. Богданом Сливкою.

По прочитанні канону до Причастя і вечірніх молитов, всі зручно розташувались по келіях монастирського готелю та відійшли до сну.

Другого дня, в неділю, після виконання ранкового правила, братчики під час Літургії приступили до Святих Сповіді і Причастя. По закінченні Богослужіння під стінами храму братство зробило на пам’ять спільне фото разом із намісником монастиря архімандритом Макарієм (Папішем).

Наступною із київських святинь, яку відвідали хлопці та дівчата, була Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра. Перебування у її Ближніх і Дальніх печерах справило колосальне враження на молільників, що у свою чергу вилилось у численні запитання до духівника братства про історію обителі, її насельників, тощо.

Пообідавши у трапезній Феодосіївського монастиря, паломники вирушили до Музею Великої Вітчизняної війни, де оглянуло виставки військової техніки, експозиції та повернулось назад до монастиря. Тут отець-намісник звернувся до прочан з духовними настановами, подякував за візит та на згадку кожному із присутніх подарував Акафіст до Пресвятої Богородиці в її чудотворній Ватопедській іконі «Втіхи і розради».

i5jbkx_yqco_500

nik76xqb2w_500

z9lj6pftuq4_500

wzn4feicfdu_500

Попрощавшись під многаліття та отримавши благословення на дорогу від архімандрита Макарія, паломники, попутньо відвідавши Успенський собор Києво-Печерської Лаври вирушило на вокзал, з якого потягом відбули на Буковину.

x8t_ww4mhjg_500

 

Прес-служба

Богословського відділення


Версія для друку
Автор: zan-lu
Дата створення: 2013-12-03
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 1228

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.