Богословське відділення / 8 січня 2014 року відбувся прямий ефір телерадіопередачі ,,Студія А-3” на тему: ,,Традиції святкування новорічно-різдвяних свят на Буковині”. ДОДАНО ВІДЕО,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




8 січня 2014 року відбувся прямий ефір телерадіопередачі ,,Студія А-3” на тему: ,,Традиції святкування новорічно-різдвяних свят на Буковині”. ДОДАНО ВІДЕО

a333

img_8931_500

8 січня 2014 року ЧДОТРК було запрошено прот. Миколая Лагодича – доцента Богословського відділення ЧНУ ім. Юрія Федьковича, свящ. Романа Грищука – настоятеля храму св. Ольги м. Глибока та Миколу Шкрібляка, директора учбово – методичного Центру культури Буковини, заслужений діяч мистецтв України до участі в програмі студії "А3: АНАЛІТИЧНО, АРГУМЕНТОВАНО, АКТУАЛЬНО" Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії.

Цьогоріч темою дискусії було питання про охорону та заохочення розмаїття форм культурного самовираження вконтексті інтеграції української культури у світовий культурний простір відповідно до Конвенції ЮНЕСКО.

 У ході годинної дискусії у студії було розглянуто цілий ряд важливих питань. Особливо жваво було обговорено значення Різдва Христового для людства, встановлення різдвяних традицій. Поряд із тим було акцентовано увагу телеглядачів на недопущенні комерціалізації цього свята в Україні, рівно ж як і перетворення його у такий собі етнографічний сімейний фестиваль із приготування дванадцяти пісних страв, маланкування  тощо.

Не оминули увагою учасники дискусії також складних питань пов"язаних із вихованням молодого покоління, збереженням автентичних народних традицій тощо. Варто зазначити також про те, що чимало телеглядачів зателефонувало до студії для того, щоб поставити власні запитання учасникам програми.

 


Версія для друку
Автор: zan-lu
Дата створення: 2014-01-10
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 926

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.