Богословське відділення / Завідувач Богословським відділенням взяв участь в урочистостях з нагоди Актового дня Київської православної богословської академії,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Завідувач Богословським відділенням взяв участь в урочистостях з нагоди Актового дня Київської православної богословської академії

9 жовтня 2014 року Київська православна богословська академія в черговий раз відзначила Актовий день на честь свого небесного покровителя – святого апостола і євангелиста Іоана Богослова.

Святкові заходи розпочалися з богослужіння – Всенічного бдіння та Божественної літургії – в академічному храмі в ім’я святого апостола і євангелиста Іоана Богослова, яке очолив Святійший Патріарх Філарет у співслужінні ректора КПБА преосвященного митрополита Переяслав-Хмельницького і Білоцерківського Епіфанія, преосвященного архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія, преосвященного єпископа Вишгородського Агапіта, першого проректора протоієрея Олександра Трофимлюка, делегацій вищих духовних навчальних закладів УПЦ Київського Патріархату, братії Свято-Михайлівского Золотоверхого монастиря та викладачів КПБА у священному сані. Під час Літургії Святійший Патріарх звершив дияконську хіротонію над аспірантом КПБА Андрієм Григорашем.

dsc_8594_500

dsc_8614_500

dsc_8618_500

dsc_8621_500

dsc_8669_500

dsc_8815_500

dsc_8956_500

017_500

019_500

Після богослужіння, яке завершилось хресним ходом навколо храму та уставними многоліттями, відбулося урочисте засідання в актовій залі Академії.

022_500

Зі вступним словом до присутніх звернувся митрополит Епіфаній, який зосередив увагу на необхідності втілення у життя усіх істин та знань, які студенти здобувають під час навчання. Адже пастирство є вінцем духовної освіти і усі здобутки повинні бути не просто особистим надбанням, а мають виявлятися у служінні Богові та людям. Вказуючи на важливість і складність пастирського служіння Патріарший намісник порівняв підготовку священиків з підготовкою воїнів.

025_500

Також Владика ректор презентував нові видання Академії: черговий випуск «Трудів КДА» та журнал «Спудей».

Далі Святійший Патріарх вручив першому проректору академії протоієрею Олександру Трофимлюку, який нещодавно захистив докторську дисертацію, диплом доктора богословських наук зі спеціальності православне богослів’я.

Розділити радість святкування прибули численні гості: ректор Волинської православної богословської академії протоієрей Володимир Вакін, завідувач Богословського відділення КПБА при філософсько-теологічному факультеті Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича протоієрей Миколай Щербань, ректор Рівненської духовної семінарії протоієрей Віталій Лотоцький, ректор Дніпропетровської духовної семінарії протоієрей Орест Юнак, проректор Львівської православної богословської академії протоієрей Михаїл Сивак, проректор з виховної роботи Івано-Франківського богословського інституту ігумен Паїсій (Кухарчук), учений секретар Львівської православної богословської академії протоієрей Любомир Хомин, секретар Волинської православної богословської академії протоієрей Ігор Скиба, секретар Рівненської духовної семінарії священик Корнелій Хрущ, перший проректор Національного медичного університету імені О. О. Богомольця Науменко Олександр Миколайович, заступник директора Інституту історичної освіти Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова Вєтров Ігор Георгійович.

023_500_01

Наостанок Патріарх Філарет звернувся до присутніх з повчальним словом, у якому наголосив на важливості утвердження духовності у ці важкі для країни часи. За словами Святійшого владики духовна підтримка зараз особливо потрібна нашим військовослужбовцям і це завдання лягає на священиків Київського Патріархату, які добровільно звершують опіку військовими, нерідко у нелегких умовах та з ризиком для власного життя. Говорячи про духовну освіту Патріарх зазначив, що відсутність державного визнання не робила її неповноцінною. Духовна школа навчала і навчатиме одних і тих самих духовних істин, а державне визнання й акредитація дозволяють привнести духовні цінності в систему світської освіти.

031_500

Завершились урочистості виступом академічного хору під керівництвом диякона Юрія Мигаля і Надії Купчинської та святковою трапезою.

Прес-служба КПБА

 


Версія для друку
Автор: fmykolaj
Дата створення: 2014-10-10
Рубрика: Загальноцерковні новини
Перегляди: 1237

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.