Богословське відділення / В університетському домовому храмі св. Іоана Нового відбувся похорон Аркадія Жуковського,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




В університетському домовому храмі св. Іоана Нового відбувся похорон Аркадія Жуковського

1413102816_dscn7705

На 92-му році життя у вічність відійшов великий українець, Почесний громадянин Чернівців, знаний науковець, енциклопедист, історик, краєзнавець, літературознавець, культуролог, громадсько-політичний діяч Аркадій Іларіонович Жуковський. Іноземний член НАН України, професор, довголітній Голова Наукового Товариства Тараса Шевченка у Європі, член Сенату ОУН, Почесний доктор Чернівецького університету, автор багатьох монографій, кавалер українських та французьких державних нагород. Сучасникам він запам’ятався як ерудована, щира, віруюча і надзвичайно патріотична людина, яка могла надихнути своїм прикладом, згуртувати та повести за собою однодумців. Вмів відстоювати правду, коли йшлося про український національний інтерес. Науковець, енциклопедист усе життя працював над тим, щоб Європа почула і пізнала Україну, її великий народ. Його дослідження з історії Буковини актуальні і сьогодні, є настільною книгою для вчителів і краян.
За заповітом покійного, Аркадія Жуковського поховають у Чернівцях. Заупокійні відправи, за бажанням родини, 5-го жовтня в греко-католицькій катедрі Св. Володимира Великого, на бульварі Сен-Жермен у Парижі. Розпорядженням міського голови Олексія Каспрука створено Оргкомітет з підготовки та проведення поховання Аркадія Жуковського, організації громадської панахиди та прощальних заходів у Чернівцях.

pa121744_500

pa121749_500

pa121752_500

1413102867_dscn7704_500

Чернівчани провели в останню путь Почесного громадянина Чернівців, науковця і громадсько-політичного діяча Аркадія Жуковського. Прощання відбулося у Домовій церкві Святого Іоана Нового Сучавського на території ЧНУ ім. Ю.Федьковича.

У залі було розміщено скриньку для збору коштів на потреби добровольчого батальйону ОУН, який бере участь в АТО на Сході України.

До Чернівців з Парижа приїхала донька Аркадія Жуковського. З науковцем прощалися і його колеги з ЧНУ, громадські діячі міста.

Чин похорону звершив прот. Миколай Щербань.


Версія для друку
Автор: fmykolaj
Дата створення: 2014-10-15
Рубрика: Богослужіння
Перегляди: 888

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.