Богословське відділення / Cвященик Володимир Петрук взяв участь у круглому столі присвяченому правам жінок у релігії ,
: ГОЛОВНА :: ІСТОРІЯ ФАКУЛЬТЕТУ :: НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС :: ВИКЛАДАЧІ :: СТУДЕНТИ :: АБІТУРІЄНТУ :: ВИПУСКНИКИ :
: ХРАМИ :: КОНТАКТИ :: БІБЛІОТЕКА :: Студентське товариство «ACADEMIA ORTHODOXA» :: Державне визнання документів про вищу духовну освіту :: Переведення на навчання/Придбання другої вищої освіти :

Розклад занять



Наш банер




Cвященик Володимир Петрук взяв участь у круглому столі присвяченому правам жінок у релігії

6 листопада 2014 року лаборант Богословського відділення свящ. Володимир Петрук взяв участь у круглому столі присвяченому правам жінок у релігії і, зокрема, християнського ставлення до випадків дискримінації жінок у сучасному світі (суспільстві та сім’ї). Захід проводився в Центральному палаці  культури м. Чернівці за участі активної молоді, студентів-волонтерів України та Німеччини.

Отець Володимир зазначив, що Православ’я говорить про абсолютну рівність чоловіків та жінок у плані сотеріологічному, і не принижує ролі жінки, як це намагалася довести радянська влада. Прикладом є сонм жінок-мироносиць, мучениць, преподобних, канонізованих Церквою, а також приклад Владичиці Богородиці, Яку Церква величає чеснішою від херувимів і незрівняно славнішою від серафимів.

pb061832_500

Водночас Святе Писання говорить про взаємодоповнюючу агапічну любов яка із чоловіка й жінки повинна сотворити ,,одну плоть” (Бут. 2, 21). Тільки функції у чоловіка і жінки першопочатково Богом розділені, через що і є певна нерівність. Жінці не можна входити у вівтар храму, бо священича функція покладена на чоловіка (Вих. 28), але їй не забороняється проповідувати, і навіть у певному випадку звершити таїнство Хрещення. Поряд з цим на жінку покладена функція дітонародження і навіть вказується, що жінка спасається дітонародженням (тобто це найлегший шлях до її спасіння, бо внутрішньо властивий жінці).

Якщо на чоловіка покладене забезпечення прожитку сім’ї, то на жінку – виховання дітей. Тому і фізична витривалість і сила більше притаманна чоловікові, а ніжність і чутливість жінці. Оскільки жінка створена в допомогу чоловікові, то і повинна коритися йому, як Церква Христу (Еф. 5). Проте здорове співвідношення між чоловіком  і жінкою буде тільки тоді, коли чоловік буде любити свою жінку як самого себе, а жінка буде боятися свого чоловіка (боятися втратити його любов).

pb061831_500

У ході заходу прозвучало багато актуальних питань, що стосуються проблем жінки та сім’ї в сучасному світі і кожен із присутніх мав можливість отримати відповідь священика щодо православного погляду на означену проблематику.

Прес-служба

Богословського відділення


Версія для друку
Автор: zan-lu
Дата створення: 2014-11-08
Рубрика: Новини відділення
Перегляди: 706

Пошук

Наші друзі

Івано-Франківський Богословський Інститут ім. преп. Феодосія Манявського

Вища Богословська Академія при Івано-Франківському Єпархіальному Управлінні ПЦУ

Київська Православна Богословська Академія

Дніпровська Духовна Семінарія

Львівська Православна Богословська Академія

Волинська Православна Богословська Академія

cerkva.te.ua

Рівненська духовна семінарія

Львівська духовна семінарія святого апостола і євангелиста Іоана Богослова


eXTReMe Tracker

Пишіть нам. Е-mail:
Всі тексти, зображення, ілюстрації та інший вміст цього веб-сайту є власністю
Богословського відділення КПБА при ФТФ ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
При використанні будь-якої інформації з даного сайту посилання
на
www.bogoslov.cv.uaОБОВ’ЯЗКОВЕ.